Γενικά

Ο διαιτητής του ημιτελικού Βραζιλία-Γερμανία 1-7 έγινε προπονητής στην Ισπανία!

Ο πρώην-πλέον διαιτητής που σφύριξε το θρυλικό παιχνίδι Βραζιλία – Γερμανία 1-7 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, άλλαξε πορεία για τα μάτια της… προπονητικής.

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις επαγγελματική πορεία. Αυτό σκέφτηκε και ο Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες, ο Μεξικανός διαιτητής που πλέον κάνει το μάστερ του στην προπονητική. Πρόκειται για ένα πρώην – πλέον- ρέφερι υψηλού επιπέδου, που σφύριξε μάλιστα τον περιβόητο ημιτελικό ανάμεσα σε Βραζιλία και Γερμανία με αποτέλεσμα 1-7 υπέρ των «πάντσερ», στο Μουντιάλ του 2014.

Μετά από τρία μουντιάλ και 600 ματς πρωταθλήματος, ο Μεξικανός αποφάσισε να ακολουθήσει το μεγάλο του απωθημένο, μια καριέρα στην προπονητική, και πλέον τον βρίσκε κανείς στη Μαδρίτης και στις εγκαταστάσεις της εθνικής Ισπανίας, όπου επεκτείνει τις γνώσεις του ως προπονητής.

Όνειρό του ένας πάγκος στην Ισπανία.

«Ελπίζω να υπάρχει ένας γενναίος, ένας διευθυντής ή ένας οραματιστής που μου προσφέρει μια ευκαιρία ως προπονητής. Η φιλοδοξία μου είναι μια δεύτερη ή πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Θα μου πούν γιατί το λέω αυτό. Έχω δομή και εκπαίδευση, εκτός από ένα έτοιμο τεχνικό επιτελείο που περιμένει κάποιον να μας εμπιστευτεί».

Θεωρεί ότι το παρελθόν του ως διαιτητής δεν θα το επηρεάσει.

«Το αντίθετο. Θα με κάνει πιο δυνατό. Ένας διαιτητής διαχειρίζεται πολλά εργαλεία όταν διευθύνει σε υψηλό επίπεδο, περπατώντας σε αυτά τα όρια στις αποφάσεις σου, σου δίνει μια εντυπωσιακή παρακαταθήκη».

Το Μουντιάλ της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι το τέταρτο στην καριέρα του. Όμως εκείνος πιστεύει ότι κάποια ομάδα τον περιμένει να γίνει προπονητής της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x