Γενικά

Ο Γκιγκς επιστρέφει στη θέση του αθλητικού διευθυντή της Σάλφορντ

Επέστρεψε στην Σάλφορντ της League Two ο Ράιαν Γκιγκς.

Ο Ράιαν Γκιγκς, μια από τις μεγάλες δόξες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Ουαλίας, αναλαμβάνει ξανά τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Σάλφορντ, που αγωνίζεται στη League Two.

O Ουαλός θρύλος είχε διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας του οδηγώντας την μάλιστα στο Euro 2020. Τον Απρίλιο του 2021 όμως, η ομοσπονδία της Ουαλίας τον απομάκρυνε, υπό το βάρος των κατηγοριών για επίθεση σε δύο γυναίκες. Τον Ιούλιο του 2023 απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και τώρα επιστρέφει ξανά στα γήπεδα και στη θέση του στη Σάλφορντ. Ο Γκιγκς επίσης, είχε αναλάβει προσωρινά την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, μετά την απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μόιες από το «Ολντ Τράφορντ» το 2014.

Να σημειωθεί πως ο Γκιγκς μαζί με άλλους παλιούς άσους της φημισμένης «τάξης του '92» στη Γιουνάιτεντ του ‘Αλεξ Φέργκιουσον (Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ και Πολ Σκόουλς), κατέχουν το 10% των μετοχών της Σάλφορντ, με το υπόλοιπο 90% να βρίσκεται στα χέρια του επιχειρηματία από τη Σιγκαπούρη, Πίτερ Λιλ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Νίκι Μπατ πήρε τη θέση του Γκάρι Νέβιλ στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Επιμέλεια: Αντώνης Γάλλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x