Γενικά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τερματοφύλακα-ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω και με πολύ κόπο, κατάφερε να νικήσει έναν τερματοφύλακα-ρομπότ που ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο άλλοτε μηχανικός της NASA και της Apple, Μαρκ Ρόμπερ, υπέβαλε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια μεγάλη δοκιμασία: Τον έβαλε να προσπαθήσει να νικήσει με σουτ έναν τερματοφύλακα-ρομπότ που ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Πορτογάλος σταρ αρχικά επιχείρησε να σκοράρει με το αριστερό, με το ρομπότ να αποκρούει εύκολα τις προσπάθειές του. Ο 40χρονος επιθετικός όμως δεν το έβαλε κάτω. Κι αφού μελέτησε τις αδυναμίες του αντιπάλου γκολκίπερ, χρησιμοποίησε το καλό του πόδι, το δεξί, για να στείλει την μπάλα στο ίσως μοναδικό σημείο που δεν μπορούσε να φτάσει το ρομπότ.

O CR7 με το που νίκησε την τεχνητή νοημοσύνη αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, Ντιόγκο Νταλότ, Φρανσίσκο Τρινκάο, Ντιόγκο Κόστα, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο και Ρενάτο Βέιγκα. Ο Κριστιάνο, μάλιστα, είπε χαριτολογώντας πως το ρομπότ θα μπορούσε να παίζει ακόμα και στην Εθνική Πορτογαλίας λέγοντας πως «... είναι καλύτερο από τον Ντιόγκο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x