Oλλανδία

Ο Λάμπρου δεν έφερε την... άνοιξη για τη Φορτούνα Σιτάρντ

Ο Λάμπρου σκόραρε, αλλά η Φορτούνα Σιτάρντ ηττήθηκε με 3-1 από τη Χέρενφεν. Νικηφόρα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στη 14η αγωνιστική της Eredivisie, Τσβόλε και Βίλεμ, ισοπαλία σαν νίκη για Έμμεν.

Ο Λάζαρος Λάμπρου σκόραρε για τη Φορτούνα Σιτάρντ στην έδρα της Χερενφεν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του, η οποία ηττήθηκε 3-1 και έπεσε στη 10η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τη Χέρενφεν να παίρνει το προβάδισμα στο 43’, με κεφαλιά του Χουγκ μετά από κόρνερ του Κομπαγιάσι.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (47’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζένελι, ενώ αμέσως μετά τη σέντρα, η Φορτούνα μείωσε με τον Λάμπρου να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 80’, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Φαν Άμερσφουρτ εκμεταλλεύτηκε μία ασταθή επέμβαση του Κόσελεβ, σκοράροντας από κοντά και κλειδώνοντας τη δύσκολη νίκη για τις «καρδιές».

Η Έμμεν «έκλεψε» το βαθμό της ισοπαλίας από την ανώτερη Φίτεσε στο Άρνεμ και ανέβηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη της Eredivisie. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και, με φουλ επιθετική διάθεση, δημιούργησαν από το ξεκίνημα ευκαιρίες μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων. Νταρφαλού, Σερέρο και Μπούτνερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε ένα πολύ επιθετικό πρώτο ημίωρο για τους γηπεδούχους, κάτι που τελικά κατάφερε με κεφαλιά ο Λίνσεν στο 31’, δίνοντας το προβάδισμα στη Φίτεσε.

inner

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους όμως, η Έμμεν βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση, στην πρώτη της ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο παιχνίδι και κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Καβλάν να κάνει το 1-1 μπροστά σε κενή εστία. Μέχρι το τέλος, η Φίτεσε συνέχισε να πιέζει για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 88’, όταν ο Μπάτνερ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κλοκ, αλλά ο Λίνσεν γλίστρησε λίγο πριν έρθει σε επαφή με τη μπάλα και αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.



Τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα για την Αλκμάαρ έβαλε η Βίλεμ, η οποία επικράτησε της αντιπάλου της με 2-0 στο «AFAS Stadion» και ανέβηκε στην ενδέκατη θέση του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, αφού προηγήθηκαν στο τρίτο μόλις λεπτό με ωραίο γυριστό του Σολ.

Στη συνέχεια, η Αλκμάαρ πήρε την κατοχή και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 30’, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Σολ από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αλκμάαρ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις μπροστά στα «καρέ» του τερματοφύλακα της Βίλεμ και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

inner

Ούσα πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της, η Τσβόλε νίκησε εύκολα 2-0 εκτός έδρας την Ντε Γκράαφστσαπ και πήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 14’ με τον Λέμανς και τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για την Ντε Γκράαφστσαπ στο 18’, όταν αποβλήθηκε ο Νίεβπορτ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Τσβόλε ήταν δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και ο Ναμλί ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους στο 75’, με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ από πλάγια θέση εκτός περιοχής.

inner

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/11
Εξέλσιορ-Ουτρέχτη 3-3
(6’ Όμαρσον, 8’ Κουλβάικ, 26’ Μπρούινς- 55’ Κερκ, 61’ Βενέμα, 65’Γκούσταφσον)

Σάββατο 1/12
Φίτεσε-Έμμεν 1-1
(32’ Λίνσεν – 51’ Καβλάν)

Αλκμάαρ-Βίλεμ 0-2
(3’, 30’ Σολ)

Ντε Γκράαφστσαπ-Τσβόλε 0-2
(14’ Λέμανς, 75’ Ναμλί)

Χέρενφεν-Σιτάρντ 3-1
(43’ Χούγκ, 47’ Ζένελι πεν., 79' Φαν Άμερσφουρτ – 49’ Λάμπρου)

Κυριακή 2/12
Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ (13:15)
Φέγενορντ-Αϊντχόφεν (15:30)
Χέρακλες-Φένλο (15:30)
Γκρόνινγκεν-Μπρέντα (17:45)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική:

Παρασκευή 7/12
Σιτάρντ-Αλκμάαρ (19:30)
Αϊντχόφεν-Εξέλσιορ (21:45)

Σάββατο 8/12
Βίλεμ-Χέρενφεν (19:30)
Τσβόλε-Άγιαξ (20:45)
Ντεν Χάαγκ-Γκράαφστσαπ (21:45)

Κυριακή 9/12
Ουτρέχτη-Χέρακλες (13:15)
Φένλο-Γκρόνινγκεν (15:30)
Έμμεν-Φέγενορντ (15:30)
Μπρέντα-Φίτεσε (17:45)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x