Stoiximan Super League

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει στη φυσική του έδρα»

Υπέρ της διατήρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της χρήσης του από τον Παναθηναϊκό τάχθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Υπέρ της διατήρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της χρήσης του από τον Παναθηναϊκό τάχθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών επεσήμανε ότι θα πρέπει όμως στο γήπεδο να γίνουν βελτιωτικές εργασίες έτσι ώστε οι πράσινοι να αγωνίζονται στη φυσική τους έδρα αλλά και σε ένα γήπεδο σύγχρονο αντάξιο της ιστορίας τους.

«Έχουμε πει από την πρώτη ημέρα ότι ο ΠΑΟ πρέπει να παίζει -όπως και τώρα- στη φυσική του έδρα, Λεωφόρο. Αλλά πρέπει να γίνουν όμως βελτιωτικές εργασίες έτσι ώστε να παίζει στη φυσική του έδρα αλλά και σε ένα γήπεδο σύγχρονο αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου», ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης.

inner

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτή Πόλη», μιλώντας στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη επεσήμανε ότι υπάρχουν προτάσεις για ανακατασκευή της Λεωφόρου και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι να βρούμε τον τρόπο που και θα μεγαλώσει το γήπεδο και θα ανακατασκευαστεί. Το θέμα είναι πώς θα συγκεραστούν όλα αυτά και ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δική του έδρα στο χώρο που είναι σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι πολλές ομάδες στην Ευρώπη έχουν τα γήπεδά τους εντός της πόλης και αυτό αποτελεί άποψη», τόνισε και κατέληξε κάνοντας μια αναφορά στο θέμα του Ελαιώνα και της «διπλής ανάπλασης».

«Η θέση μας ήταν μια θέση που στην ουσία προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε και το δήμο και τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Η καταγγελία που κάναμε αφορούσε και την κατασκευή του Mall και αυτό αποδείχθηκε και από την κρίση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας», κατέληξε.

Επιπροσθέτως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για:

-τις κατηγορίες Καμίνη ότι η «Ανοιχτή Πόλη» απευθύνεται στη ΧΑ για ψήφους: «Θα το επαναλάβω ότι δεν απευθυνόμαστε σε ναζί και εγκληματίες, ούτε, επίσης, δικαιολογούμε το μεγάλο κομμάτι που ψήφισαν τη ΧΑ, ειδικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τη είναι ΧΑ. Εμείς απευθυνόμαστε στους δημοκρατικούς πολίτες και στο 40% που απείχε από την κάλπη την Κυριακή. Ο κόσμος έχει τη νοημοσύνη να κρίνει ποιοι κράτησαν σωστή στάση απέναντι στη ΧΑ».

-τι μπορεί να αλλάξει στην Αθήνα η «Ανοιχτή Πόλη»: «Η Αθήνα είναι μια πόλη με προβλήματα, τα οποία τα τελευταία 3,5 χρόνια συσσωρεύτηκαν. Είναι και μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες. Εγώ νομίζω ότι επειδή τα τελευταία χρόνια ήταν χρόνια εγκατάλειψης της γειτονιάς. Κάθε μέρα μας λέει κόσμος στις πλατείες και στις γειτονιές ότι δεν έχει γίνεται τίποτα. Αυτό λέει πολλά. Επί δημαρχίας του κ. Καμίνη όλα τα καθημερινά ζητήματα εγκαταλείφθηκαν. Εχω την αίσθηση ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα δήμαρχο, ο οποίος θα έχει καθημερινή επαφή με τους πολίτες και θα αφουγκράζεται τα προβλήματά τους. Με βάση αυτό μπορείς να ιεραρχείς τις ανάγκες της κοινωνίας. Αν δεν το κάνεις, παρουσιάζεις έργο που δεν απαντούν στα προβλήματα των πολιτών της Αθήνας».

-το αν θα συνεχίσει στον δήμο ακόμη κι αν δεν εκλεγεί δήμαρχος: «Από τη δική μου την πλευρά έχω επιλέξει ότι είτε εκλεγώ, είτε όχι θα ασχοληθώ με τον Δήμο της Αθήνας. Αυτό το λέω και το εννοώ. Δεν μπήκα σ’ αυτή τη διαδικασία για να χτίσω πολιτική καριέρα. Θα τιμήσω την ψήφο του αθηναϊκού λαού απ’ όποιο πόστο μου αναθέσει».

-Την προτεραιότητά του αν εκλεγεί δήμαρχος: «Το πρώτο ζήτημα είναι αυτό που αφορά την ενίσχυση δομών κοινωνικής πολιτικής, την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και το πώς μπορεί ο Δήμος να αποτελέσει την ασπίδα για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται απ’ αυτήν την κρίση. Γιατί κακά τα ψέματα το 2014 είναι διαφορετικό από το 2010 και το 2006. Υπάρχουν προβλήματα με παιδικούς σταθμούς, δημοτικά ιατρεία. Ο Δήμος μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτό. Τίποτε δεν είναι εύκολο, αλλά το θέμα είναι να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες.

Ο Δήμος πρέπει να είναι ασπίδα για τον πολίτη. Από εκεί και πέρα είναι το ζήτημα της ποιότητας ζωής. Δεν νοείται μέσα στην κρίση να αντιλαμβανόμαστε τους δημόσιους χώρους ως κάτι δευτερεύων. Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι αδόμητοι, όπως το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, στην ακαδημία Πλάτωνος, στον Προμπονά. Χώροι που μπορούν να εκμεταλλευτούν και για πράσινο και για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες. Στις γειτονιές μπορούν να γίνουν μικρές αναπλάσεις. Οι άλλοι τρεις άξονες είναι ο πολιτισμός στην πόλη, η οικονομική δραστηριότητα και η ενίσχυση της δημοκρατίας. Όλα αυτά είναι ένα σύμπλεγμα για το βασικό μας πρόγραμμα στην Αθήνα».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x