Stoiximan Super League

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Χουάντερσον!

Καλά που πρόλαβε να τον νικήσει στο 3’, γιατί μετά τα βρήκε σκούρα. Ο Χουάντερσον έπιανε και τα… άουτ, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε εν τέλει τη νίκη (1-0) κόντρα στον Ηρακλή, που έπαιζε από το 27’ με 10 παίκτες!

Δεν έφθανε μόνο ο Χουάντερσον! Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έπιανε και τα… άουτ αλλά δεν έφθανε για να πάρει ο Ηρακλής το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, καθώς ο Γκάρι Ροντρίγκες πρόλαβε να τον νικήσει στο 3’ και να δώσει στον ΠΑΟΚ το πρώτο τρίποντο (1-0) μετά από δύο σερί γκέλες!

Ο «δικέφαλος του βορρά» με αυτή του τη νίκη έφθασε στους 8 βαθμούς και μείωσε την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και τον ερχόμενο αντίπαλό του, τον Ολυμπιακό στους 4 βαθμούς!

Το ματς



Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 3’. Σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση, ο Μπίσεσβαρ βγήκε αριστερά και έδωσε στον Γκάρι Ροντρίγκες που μπήκε με φόρα στην περιοχή και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Μέχρι το 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε ούτε στο 15’ με κεφαλιά αλλά ούτε στο 19’ με σουτ να βρει εστία!

inner

Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ, πίεζε για να πετύχει και δεύτερο τέρμα και ο Σαραμαντάς με μια ανόητη ενέργεια έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ηρακλή στην αναμέτρηση. Ο αριστερός μπακ του Ηρακλή ανέτρεψε τον Τζάλμα Κάμπος από πίσω, η ‘α βοηθός Κουρομπύλια σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας στον διαιτητή το φάουλ. Την ίδια στιγμή, ο Σαραμαντάς γύρισε και κάτι της είπε (ο 4ος διαιτητής ανέφερε πως αποβλήθηκε για εξύβριση) και ο Κύζας τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

inner

Στο 38’ η Κουρομπύλια έκανε λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε τακουνάκι του Κλάους στον Σάχοφ, ο οποίος έμπαινε στην περιοχή και λίγα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες! Στο 40’ μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Λέο Μάτος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ και ένα λεπτό μετά, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έκανε ακόμη μια σπουδαία επέμβαση σε φαλτσαριστό σουτ του Κάμπος μέσα από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πάντως, χρειάστηκε να επέμβει και ο Γλύκος. Ο Μοντέιρο έκανε τρομερή εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ απογειώθηκε στο «γάμα» και έδιωξε σε κόρνερ.

inner

Ο ΠΑΟΚ μπήκε…. φουριόζος και στο δεύτερο μέρος αλλά έπεσε και πάλι στον ανίκητο Χουάντερσον! Ο Μπίσεσβαρ στο 48’ προσπάθησε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά την έστειλε λίγο άουτ και στη συνέχεια ακολούθησε μια προσωπική μονομαχία των παικτών του «δικέφαλου του βορρά» με τον πορτιέρε του Ηρακλή! Στο 56’ ο Κάνιας έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά μετά βρήκε όσο θα έπρεπε τη μπάλα στο σουτ του Αθανασιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής, για να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

inner

Ο Χουάντερσον στο 61’ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα με τους… ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς ο Βραζιλιάνος πορτιέρε νίκησε τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό. Ο Ηρακλής στο τελευταίο δεκάλεπτο ξεμύτισε και προσπάθησε να κάνει κάτι. Αρχικά, στο 80’ ο Κυριακίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και ένα λεπτό μετά ο δεξιός μπακ του Γηραιού έπεσε σε μαρκάρισμα του Κίτσιου και ζήτησε πέναλτι αλλά ο Κύζας έδειξε σωστά «παίζετε»!

inner

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς. Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο Μπίσεσβαρ, έβγαλε τον Ροντρίγκες απέναντι από τον Χουάντερσον αλλά και πάλι τα ίδια. Ο Χουάντερσον… είχε κατεβάσει τα ρολά! Τρία λεπτά μετά δε, οι φιλοξενούμενοι φώναξαν δικαιολογημένα αυτή τη φορά προς τον Κύζα. Και αυτό διότι ο Μοντέιρο έκανε την ντρίμπλα έξω από την περιοχή, ο Κρέσπο βρήκε τη μπάλα με το χέρι, όμως ο ρέφερι από τη Δράμα δεν υπέδειξε κάτι. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή στο ματς, με τον «δικέφαλο του βορρά» να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο σερί γκέλες με Ξάνθη και Βέροια.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς, 4-3-3): Γλύκος - Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46’ Βαρέλα), Λέοβατς (46’ Κίτσιου) – Κάνιας (86’ Τσίμιροτ), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ - Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης, Ροντρίγκες.

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Τιάμ, Φ. Περέιρα, Μυστακίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος, 4-2-3-1): Χουάντερσον - Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς - Ιντζόγλου, Ρούσσος (71’ Καραγκούνης) - Μοντέιρο, Πασάς (46’ Αγγελόπουλος), Κούρος - Λάμπρου (83’ Τσότρας).

Στον πάγκο: Περνίς, Μπλέτσας, Μπικιάρης, Μπαρέτας.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x