Μετά από 99 εμφανίσεις με τον Άγιαξ, ο Ταλιαφίκο αποκάλυψε πως επιθυμία του είναι να αγωνιστεί, πλέον, σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ολλανδικό, ενώ απάντησε και στα σενάρια που τον θέλουν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα.

«Ήταν πάντα ο στόχος μου να παίξω στις καλύτερες διοργανώσεις, σε ένα κορυφαίο κλαμπ», δήλωσε o 27χρονος μπακ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Continental.

«Ο Άγιαξ είναι ένα υπέροχο κλαμπ, αλλά η Eredivisie δεν είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Πρέπει πάντα να έχεις όνειρα. Οι προετοιμασίες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο για περίπου δύο μήνες. Αλλά αν θα φύγω ή όχι ... Είναι αβέβαιο», τόνισε.

Η Mundo Deportivo ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι μεγάλες ισπανικές ομάδες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τον ατζέντη του Ταλιαφίκο, ενώ ο παίκτης λέγεται ότι είναι πρόθυμος να επαννενωθεί με τον Ντε Γιονγκ και τον αστέρι της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι.

«Προσπαθώ να σκεφτώ την κατάστασή μου, να παραμείνω σε φόρμα σε περίπτωση που πάω σε άλλο κλαμπ. Ίσως είμαι στη λίστα της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος. Αν προκύψει κάτι, θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου», ξεκαθάρισε ο Ταλιαφίκο, που έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον «Αίαντα».