Stoiximan Super League

Αντί να κερδίσει, «έσωσε» τον βαθμό και λέει… ευχαριστώ ο Παναθηναϊκός!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 37’ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 49’, έχασε πέναλτι με τον Μακέντα, με τον Μεγιάδο να κάνει το 2-1 και τον Ιταλό να ισοφαρίζει στο 94’!

Μετά από ένα ματς… ροντέο, ειδικά στην επανάληψη, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 2-2, για την 5η αγωνιστική της Super League, με τους Βάτερμαν και Διούδη να καταγράφουν σπουδαίες επεμβάσεις!

Οι «ομιλήτες» προηγήθηκαν στην πρώτη τους φάση στο 37’, με το πλασέ του Στάρτζεον, για να ακολουθήσει η ισοφάριση από πλευράς φιλοξενούμενων, με την «βολίδα» του Καρλίτος -που έκανε «σεφτέ»- στο 49’ και το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στο 54ο λεπτό για την ολική επαναφορά.

Ο Μεγιάδο επανέφερε το προβάδισμα του ΟΦΗ με κεφαλιά στο 77’, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αντιπάλων του στα «στημένα», κι ενώ προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες ιδίως βέβαια από τον Παναθηναϊκό, με τον Μακέντα να… εξιλεώνεται στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας κι αυτός με κεφαλιά σε 2-2…

Με το τελικό αποτέλεσμα να ανεβάζει τους γηπεδούχους στους έξι βαθμούς, ενώ το «τριφύλλι» παρέμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους δύο πόντους αλλά έχασε ακόμα περισσότερο την επαφή του με τους πρωτοπόρους.




Πώς έπαιξαν:

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με 4-3-3, ήτοι τον Βάτερμαν στο τέρμα, τους Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη και Κοροβέση στα μετόπισθεν, ενώ ο Μεγιάδο έπαιξε ως «κόφτης», με τους Σακόρ και Στάικο εσωτερικούς μέσους και τους Γρίβα-Στάρτζεον στα άκρα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαρδινέρο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξεκίνησε με 4-4-1-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Ζαγαρίτη τετράδα στην άμυνα, ενώ Αλεξανδρόπουλος και Κουρμπέλης αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη στα δύο «φτερά» με «ανάποδα» πόδια και τον Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ξεκίνησε έχοντας αρκετά καλό ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με το… καλημέρα διαδοχικά κόρνερ, κάνοντας παράλληλα και δύο φάσεις για γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο!

Όμως, αμφότερες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με τον Χατζηγιοβάνη να μην μπορεί να νικήσει τον Βάτερμαν στο 3’ με διαγώνιο σουτ και τον Γιαννούλη να παίρνει την… μπουκιά από το στόμα του Βέλεθ, διώχνοντας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, δύο λεπτά μετά…



Ο ΟΦΗ ισορρόπησε πάντως μετά το δεκάλεπτο και, παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Ουές και Γρίβα, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως να καταφέρει κάτι αξιόλογο επιθετικά.

Από την άλλη, οι Κρητικοί κέρδιζαν σταθερά την «μάχη» της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσουν» σταδιακά την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του αντιπάλου τους και να μην κινδυνεύσει ούτε και η δική τους εστία.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 23’, όταν από πολύ ωραία σέντρα του Σάντσες από την δεξιά πλευρά και το εξίσου ωραίο γύρισμα του Καρλίτος, ο Βάτερμαν ανέλαβε δράση εκ νέου, αποκρούοντας εξ επαφής και διατηρώντας το 0-0!



Από εκείνο το σημείο και μετά, το τέμπο έπεσε… κατακόρυφα, με τον ΟΦΗ να δίνει χώρους και να ψάχνει την αντεπίθεση και το «τριφύλλι» να προσπαθεί να επιτεθεί με ανορθόδοξο τρόπο και γεμίσματα, κάνοντας εύκολα λάθη.

Από ένα τέτοιο, μάλιστα ήρθε και το 1-0 για τον ΟΦΗ, στην πρώτη του ουσιαστικά φάση για γκολ… Όταν από διαδοχικά λάθος κοντρόλ του Χατζηγιοβάνη ο Στάικος πήρε τη μπάλα και σούταρε, με τον Διούδη να αποκρούει μεν, αλλά τον επερχόμενο Στάρτζεον να νικάει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού από διαγώνια θέση αριστερά, ανοίγοντας το σκορ στο 37’!



Με την ψυχολογία υπέρ τους οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, ξανά με τον Στάρτζεον, δύο λεπτά μετά, ενώ ακολούθησαν και δύο διαδοχικά κόρνερ, που έμειναν ανεκμετάλλευτα…

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 και τα στατιστικά να «γράφουν» 7-4 τελικές, 4-3 σουτ εντός εστίας, 4-3 κόρνερ και 46%-54% κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, ήταν και πάλι οι «πράσινοι» εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και αφού πρώτα είδαν τον Χατζηγιοβάνη να χάνει την ευκαιρία για την ισοφάριση, σε τετ α τετ με τον Βάτερμαν στο 47’, έφτασαν εν τέλει στο... επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα δύο λεπτά μετά…

Όταν ο Καρλίτος εκμεταλλεύθηκε το… στρώσιμο της μπάλας από τον Κοροβέση, για να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μαζί το 1-1, με πολύ δυνατό σουτ!



Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και στο 53’ ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μεγιάδο. Ωστόσο, ο Ιταλός επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Βάτερμαν, που έπεσε σωστά αριστερά κι έδιωξε!



Ο ΟΦΗ «πήρε τα πάνω του» από αυτή την εξέλιξη και απείλησαν εις διπλούν μέσα σε ένα τρίλεπτο, με τον Διούδη να κάνει την μια εντυπωσιακή επέμβαση πίσω από την άλλη, στις κεφαλιές των Κοροβέση και Στάρτζεον, στο 60ο και στο 62ο λεπτό αντίστοιχα και την «αεράμυνα» των συμπαικτών του…

Μάλιστα, από τα διαδοχικά κερδισμένα κόρνερ και την κακή αμυντική συμπεριφορά του αντιπάλου της, η ομάδα του Γιώργου Σίμου θα μπορούσε να προηγηθεί και στο 63’, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μεγιάδο πέρασε ελάχιστα άουτ!

Το μομέντουμ άλλαξε εκ νέου στη συνέχεια, με τον Χατζηγιοβάνη να χάνει ξανά την ευκαιρία να νικήσει τον Βάτερμαν, σουτάροντας πάνω του στην αντεπίθεση, ενώ ο Μακέντα ήταν άστοχος στην αμέσως επόμενη φάση.

Κάπως έτσι, από νέο λάθος γύρισμα του Βέλεθ που κατέληξε κόρνερ και τραγική αμυντική συμπεριφορά από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Μεγιάδο με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1, στο 77ο λεπτό!



Κι ενώ όλα έδειχναν… άσο, ήταν η σειρά του Μακέντα να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι και μάλιστα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και «πλήρωσε» με το… ίδιο νόμισμα, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά σε 2-2!





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος):
Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73’ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Στάικος (73’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (80’ Γιάννου), Σαρδινέρο (88’ Βαφέας), Γρίβας.

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σάντσες (87’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Μπουζούκης (88’ Καμπετσής), Καρλίτος.

Διαιτητής:
Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Διαιτητής VAR:
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x