Ισπανία

Οι 44 βαθμοί της Τζιρόνα «δείχνουν» τίτλο!

«Οιωνός» τίτλου για την Τζιρόνα. Οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες με 44 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές της La Liga αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες!

Το «τρένο» της Τζιρόνα δεν σταμάτησε ούτε με αντίπαλο Αλαβές και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς τον τίτλο της La Liga. Ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» που εφόσον πραγματοποιηθεί θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αθλήματος.

Οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα με 3-0 των Βάσκων, μέτρησαν την 14η νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα και έπιασαν τους 44 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές.

Τόσους είχαν στο ίδιο σημείο η Μπαρτσελόνα της σεζόν 2008/09, η Ατλέτικο Μαδρίτης του 2020/21 και η Μπαρτσελόνα της περασμένης χρονιάς, που έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2010/11 με αντίστοιχους αριθμούς δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Η συγκομιδή της Τζιρόνα στη La Liga την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Με ποσοστό 86% και 44 στους 51 διεκδίκησιμους βαθμούς, βρίσκεται πίσω μόνο από την επίσης εντυπωσιακή φέτος Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» προηγούνται με ποσοστό 87% και 39 στους 45 πόντους.



Η επιθετική γραμμή του Μίτσελ είναι αυτή που τα «σπάει» με 41 γκολ και έχει φέρει την ομάδα στην πρωτοπορεία. Τρία περισσότερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δέκα περισσότερα από τη Μπαρτσελόνα! Συναγωνίζεται επιθέσεις - «φωτιά» όπως της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν Μονάχου που έχει τα περισσότερα. Μπροστάρης ο Ουκρανός επιθετικός Άρτεμ Ντόβμπικ με τα 10 προσωπικά γκολ μέχρι στιγμής.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x