Ελλάδα

Οι απολογίες Σπανού, Αγγελόπουλου και παικτών Βέροιας στην δίκη των «28»

Με τις απολογίες Σπανού, Αγγελόπουλου, Κομπότη, Ιωάννου, Μάνου, Παυλίδη και φυσικά Μαρινάκη, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των «28».

Με την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκληρώθηκε την Τρίτη (13/10) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των 28 προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 19 Νοεμβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας και την πρότασή του για ενοχή ή αθώωση των κατηγορουμένων.

Όπως προαναφέραμε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε τελευταίος, ωστόσο πριν από αυτόν, απολογήθηκαν (για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1) ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Περιστερίου, Γιάννης Αγγελόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, καθώς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Μάνος και Χαράλαμπος Παυλίδης για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.

Ο Γιώργος Σπανός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δώσαμε σε μια εβδομάδα 3 αγώνες, με ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Βέροια, είναι λογικό λοιπόν να γίνονται αλλαγές για λόγους rotation. Ο Ατρόμητος χτυπάει όλα τα παιχνίδια και σε όλα παίζει για τη νίκη. Στον α’ γύρο νικήσαμε τον Ολυμπιακό με 1-0 με σκόρερ τον Καραμάνο που ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε συμφωνία να μην παίξει, έπαιξε και έβαλε το γκολ. Σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες δίνουν παίκτες δανεικούς για να ψηθούν. Και από τον ΠΑΟΚ έχουμε πάρει, και από τον Παναθηναϊκό παλιότερα.

Με τον Μαρινάκη γνωριζόμαστε, δεν είμαστε φίλοι. Οι επαφές μου μαζί του ήταν ως πρόεδροι ΠΑΕ, δεν είχαμε άλλη επαφή. Μπήκαμε στη δικογραφία στο παρά ένα από την κατάθεση του Φύσσα. Μία κατάθεση αναξιόπιστη με κενά και αντιφάσεις, στον ανακριτή Ανδρεάδη. Πολύ πρόσφατα είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι ουσιαστικά πιέστηκε από τον εργοδότη του για να καταθέσει αυτά που κατέθεσε. Εμείς πήγαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στον κύριο ανακριτή. Πίστευα στη δικαιοσύνη ότι δεν θα φτάσουμε ενώπιον σας, δεν νιώθω τον εαυτό μου κατηγορούμενο. Η ομάδα μου δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Δεν έχω βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο, έχω δώσει πολλά λεφτά.

Είχα επικοινωνία με τον κύριο Σα Πίντο και τα διέψευσε όλα. Ποτέ δεν είπε στον Φύσσα ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του από τη διοίκηση. Η συνεργασία μας μαζί του λύθηκε γιατί η ομάδα ήταν σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και εκτός στόχων. Την επόμενη σεζόν επανήλθε και παρέμεινε 6-7 μήνες και έφυγε για το Βέλγιο».

Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και ο Γιάννης Αγγελόπουλος:

«Κάποια από τα παιδιά που παρουσιάστηκαν ότι δεν έπαιξαν, δεν ήταν μόνο λόγω rotation αλλά ήταν όντως τραυματίες. Ποδοσφαιριστές όπως ο Κατσουράνης, είχε πλημμελή φυσική κατάσταση. Δεν ήταν όλα στα πλαίσια του rotation, κάποιες αλλαγές ήταν επιβεβλημένες λόγω της κατάστασης.

Με διαβεβαίωσε ο Σα Πίντο ότι ποτέ δεν έκανε τέτοιου είδους συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος ή τον βοηθό του και ότι ποτέ δεν ειπώθηκαν αυτά που είπε ο Φύσσας, ούτε τηλεφωνικά, ούτε σε κάποιο προσωπικό ραντεβού. Η κατάθεση έγινε αμέσως μετά από ένα παιχνίδι μεταξύ μας, που είχε ηττηθεί ο ΠΑΟ. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη διαδικασία είπε ψέματα.

Οι σχέσεις μας με τον κύριο Σα Πίντο ήταν πολύ καλές και γι’ αυτό το λόγο την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην ομάδα. Δεν έχω δει πιο εργασιομανή προπονητή και θέλαμε να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Σα Πίντο είναι πάρα πολύ αυθόρμητος χαρακτήρας, πολλές φορές παρορμητικός. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χάσαμε αλλά ήμασταν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια, πιέζαμε μέχρι τα τελευταία λεπτά τον Ολυμπιακό».

Οι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας, στην απολογία τους υποστήριξαν ότι ενημερώθηκαν για τις καταθέσεις Καλαϊτζίδη και Γεωργέα από τον ανακριτή Ανδρεάδη, δύο χρόνια μετά τον αγώνα και πως την ημέρα του ματς δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη τους.

Ο Ηλίας Ιωάννου που στο Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 αγωνίστηκε βασικός μέχρι το 81ο λεπτό, υποστήριξε:

«Χρησιμοποιήθηκα μέχρι το 81ο λεπτό όπου έγινα αλλαγή από τον Μάνο με το σκορ στο 1-0. Υπήρξε ηρεμία τότε, το σκορ δεν είχε ξεφύγει, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι αυτό το παιχνίδι είναι χαμένο. Η αίσθηση ήταν ότι πάμε να το παλέψουμε. Η εντολή ήταν ότι παίζουμε κανονικότατα. Είχαμε και στο α’ ημίχρονο και στο β’ ίδια απόδοση, δεν υπήρχε κάτι που να μας επηρεάσει.

Όσο μπορούσα να έχω οπτικό πεδίο στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, ο Λαναρής ήταν συνέχεια μέσα. Έγινε ό,τι και στα άλλα παιχνίδια. Μπήκαμε, μας μίλησε ο προπονητής, μας έδωσε οδηγίες και μας άφησε ελεύθερους για 3-4 λεπτά. Δεν ήρθε κάποιος να μου πει κάτι, ούτε άκουσα κάτι σε όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Δεν υπήρξε κάτι που να υποπέσει στην αντίληψη μου. Ούτε υπονοούμενα υπήρχαν.

Πληροφορήθηκα όλη την διαδικασία μετά από δύο χρόνια. Ήρθε ο δικαστικός επιμελητής και μου είπε “είσαι κατηγορούμενος”, και του λέω “από πού και ως πού”. Σε όλη την πορεία μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια. Ο μεγάλος μου γιος, που είναι 12 ετών, έχει δεχθεί bullying γι’ αυτό το πράγμα!».

Ο Δημήτρης Μάνος είπε από την πλευρά του στο δικαστήριο:

«Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια. Μπήκα αλλαγή στο 81’ στη θέση του Ιωάννου. Γύρω στο 60’-70’ με ενημέρωσαν ότι θα μπω αλλαγή. Δεν μου έδωσαν κάποιες οδηγίες. Όταν μπήκα στο παιχνίδι δεν μου είπε κανείς τίποτα, ούτε αντιλήφθηκα κάτι. Δεν ειπώθηκε τίποτα στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα. Μπήκα μέσα και παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε. Ενημερώθηκα για την υπόθεση όταν με κάλεσε ο ανακριτής».

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης, τέλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων κατά την απολογία του:

«Ήμουν αναπληρωματικός αλλά σε αυτό τον αγώνα έπαιξα από την αρχή. Δεν υπήρξε κάτι, ούτε καμία οδηγία, δεν κατεβήκαμε με σκοπό να χάσουμε, κατεβήκαμε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν θυμάμαι πολλά από την ανάπαυλα αλλά ο Λαναρής πρέπει να ήταν μέσα στα αποδυτήρια από την αρχή. Ο Καλαϊτζίδης μας έδωσε οδηγίες και μας είπε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Μας είπε μόλις κερδίζουμε την μπάλα να βγαίνουμε στις αντεπιθέσεις. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μας είπε “συνεχίζουμε έτσι…”.

Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Όσο έπαιζα ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν μου είπε τίποτα κανείς. Μετά από δύο χρόνια τα έμαθα αυτά. Δεν είχα καμία σχέση με τα παιδιά, με κανέναν, μόνο με τον Μάνο. Για ποιο λόγο δεν βγήκε ο Καλαϊτζίδης μετά το παιχνίδι να πει ότι έγινε κάτι και το είπε μετά από χρόνια;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x