Euro 2016

Οι θριαμβευτές του 2004 συμβουλεύουν την Πορτογαλία

Δέλλας, Νικοπολίδης, Κατσουράνης και Τσιάρτας δίνουν τις συμβουλές τους στην Πορτογαλία πριν τον τελικό με τη Γαλλία, για να κατακτήσει το Euro στο «σπίτι» του αντιπάλου της, όπως το 2004 η Ελλάδα.

Πέρασαν 12 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα θριάμβευε στη Λισαβόνα απέναντι στην Πορτογαλία κατακτώντας το Euro 2004. Απόψε οι Ίβηρες από την ίδια θέση, αυτή του φιλοξενούμενου, θέλουν να μιμηθούν το παράδειγμά της απέναντι στη Γαλλία.

Η πορτογαλική «O Jogo» ζήτησε τη συμβουλή τεσσάρων εκ των πρωταγωνιστών του ελληνικού έπους.

«Η πίεση είναι όλη στην πλευρά της Γαλλίας. Η Πορτογαλία θα πρέπει να παίξει σαν να μην έχει να χάσει τίποτα», δήλωσε ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης σημείωσε: «Το να φτάσει στον τελικό είναι ήδη μεγάλη επιτυχία για την Πορτογαλία. Αν ο αντίπαλος ήταν πιο βατός, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Τώρα πρέπει να σκεφτούν πως ό,τι παραπάνω καταφέρουν θα είναι έξτρα κέρδος».

Ο Κώστας Κατσουράνης από τη δική του πλευρά είπε: «Είναι διαφορετικά να έχεις όλο το γήπεδο με το μέρος σου, αλλά όσο περνά η ώρα το αγνοείς. Η Πορτογαλία έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Ρονάλντο, ο Πέπε και ο Μουτίνιο, που δεν θα επηρεαστούν από το περιβάλλον. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, όπως είδαμε και στο Γαλλία-Γερμανία, θα νικήσει».

Τέλος, ο Βασίλης Τσιάρτας υπογράμμισε: «Αφού νικήσαμε εμείς το 2004, μπορεί και η Πορτογαλία τώρα να τα καταφέρει. Τα κλειδιά είναι η συγκέντρωση και η αξιοποίηση των ευκαιριών. Μπορεί να μην υπάρξουν πολλές, γιατί η Γαλλία θα έχει λογικά περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά ίσως να είναι αρκετές για τη νίκη. Αν η Γαλλία προηγηθεί, μπορεί να είναι πρόβλημα για την Πορτογαλία γιατί θα χρειαστεί να αντιδράσει και να πάρει ρίσκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x