Κύπελλο Ελλάδας

Το νέο αίμα του Ολυμπιακού «καθάρισε» την Σπάρτη

Με τις… παλιοσειρές Καμπιάσο, Τσόρι και Πάρντο να είναι θετικότατοι και τον σούπερ Μανθάτη να σκοράρει το μοναδικό τέρμα του ματς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Σπάρτης και την πέταξε εκτός Κυπέλλου

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 της Σπάρτης, έκαναν το 3 στα 3 (με 8-0 τέρματα) και πέταξαν τους Λάκωνες εκτός διοργάνωσης, με τον Πλατανιά να προκρίνεται ως δεύτερος!

Ως «αγγαρεία» είδαν το ματς οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού με τους Τσόρι, Καμπιάσο και Πάρντο να έχουν καλή απόδοση από τους… παλιούς, ενώ από τους έξι πιτσιρικάδες που χρησιμοποιήθηκαν από την ακαδημία, οι περισσότεροι έκαναν καλή εμφάνιση, με τον Μανθάτη να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησς! Κάκιστη εμφάνιση από Μάριν, που μάλλον δείχνει πως ο Μπέντο έχει δίκιο που δεν τον βάζει!

Το ματς



Η Σπάρτη είχε μεγαλύτερο κίνητρο καθώς ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός από τη μεριά του είχε… σχεδόν προκριθεί (έπρεπε να χάσει με 6 γκολ διαφορά για να αποκλειστεί) και ήταν πιο άνετος! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 5ο λεπτό, όταν ο Πάρντο σέντραρε, ο Ανδρούτσος έκανε την κεφαλιά, ο Μελίσσας έπεσε αλλά έδιωξε πάνω στον Τσόρι, με τη μπάλα να χτυπάει μετά την κόντρα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια να περνάει άουτ.

inner

Η φάση αυτή λειτούργησε… αφυπνηστικά για τους γηπεδούχους που μέσα σε ένα τετράλεπτο απείλησαν τρεις φορές! Συγκεκριμένα, στο 10’ μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ηλιούπουλος έκανε το σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Παπαχρήστου πέρασε λίγο πάνωαπό τα δοκάρια. Στο 14’ ο Μπανούσης έκανε νέο σουτ, αλλά πορτιέρε των φιλοξενούμενων δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Ο Καμπιάσο ήταν από τους λίγους που είχαν θετικότατη παρουσία στο πρώτο μέρος, όπως και οι Τσόρι-Πάρντο, με τον Μάριν να αποδεικνύει πως μάλλον δίκιο έχει ο Πάουλο Μπέντο που δεν τον χρησιμοποιεί! Τελευταία ευκαιρία και καλύτερο όλων στο πρώτο μέρος στο 37ο λεπτό, όταν ο Ντε λα Μπέγια βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ.

inner

Στην επανάληψη, η Σπάρτη μπήκε με διάθεση να πιέσει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να σταματάνε τις επιθέσεις των αντιπάλων τους. Σιγά-σιγά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπέντο έβγαλε τον κακό Μάριν και έβαλε τον Μανθάτη που ήταν… σούπερ και ο Ολυμπιακός άρχισε να αποδίδει καλύτερα. Στο 60’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννίτση στον Ανδρούτσο, ωστόσο δεν φάνηκε ξεκάθαρα εάν υπάρχει ανατροπή. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ανδρούτσος σπατάλησε την ασίστ του Πάρντο, ωστόσο στο 66’ ο Μανθάτης δεν… μιμήθηκε τον συμπαίκτη του και από σέντρα του Κολομβιανού, άνοιξε το σκορ!



Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει αυτό που ήθελε και διαχειριζόταν άψογα το ματς, με τη Σπάρτη να δείχνει κουρασμένη και να μην μπορεί να αντιδράσει! Από την μεριά του, ο Πάουλο Μπέντο έδωσε ευκαιρίες και στους Βούρο, Τσιμίκα, ενώ οι υπόλοιποι μικροί που αγωνίστηκαν (Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης) είχαν πολύ καλή απόδοση και έδειξαν στον προπονητή τους πως πρέπει να τους δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής!

inner

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (66’ Παναγιώτου), Παπαχρήστου (70’ Φ. Αρσενίεβιτς), Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80’ Χαδιάρης).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ρέτσος (77’ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Τσόρι, Μάριν (57’ Μανθάτης), Ανδρούτσος.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Γήπεδο: Σπάρτης

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x