Κύπρος

Στην κορυφή η Ομόνοια με τη... βοήθεια του Εθνικού Άχνας!

Ο Εθνικός Άχνας έκανε... δώρο δύο γκολ στην Ομόνοια, με την ομάδα της Λευκωσίας να πιάνει στην κορυφή τον Απόλλωνα Λεμεσού. Νίκη και για την Ανόρθωση.

Η Ομόνοια είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον τελευταίο της βαθμολογίας Εθνικό Άχνας, επικρατώντας 2-0 στο «ΓΣΠ» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Αποτέλεσμα που την ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος όμως παίζει αύριο.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ «ξετύλιξε» τα δώρα του Εθνικού, καθώς και τα δύο τέρματα προήλθαν από αυτογκόλ των φιλοξενούμενων! Συγκεκριμένα, στο 14' μετά από σέντρα του Γκόμεθ ο Ντέιβινσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του, ενώ στο 86' και πάλι από γέμισμα του 35χρονου Ισπανού ο Γκόμπα αυτή τη φορά νίκησε τον κίπερ της ομάδας του, Μπογκαντίνοφ.

Σημαντική εντός έδρας νίκη πανηγύρισε και η Ανόρθωση, επικρατώντας 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άνοιξε το σκορ στο 34' με τον Κβιλιτάια από τη σημείο της άσπρης βούλας, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς, ο Γκαλίτσιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ (90+2').



Αποτέλεσμα που ανέβασε την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -1 από την κορυφή. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα παραμένει στην όγδοη θέση και σε απόσταση «βολής» από την πρώτη εξάδα, παρά το γεγονός πως μπήκε τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγωνιστικών που διατηρούσε.


Αναλυτικά η 20η αγωνιστική

Παρασκευή 15/1

Ερμής Αραδίππου-Καρμιώτισσα 2-0
(71' Ρουσιάς, 88' Κοβάσεβιτς)

Παραλίμνι-ΑΕΛ Λεμεσού 1-0
(72' Μαϊσουράντζε)

Σάββατο 16/1

Ομόνοια-Εθνικός Άχνας 2-0
(14' Ντέιβισον αυτ., 86' Γκόμπα αυτ.)

Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα 2-0
(34' Κβιλιτάια πεν., 90+2' Γκαλίτσιος)

Κυριακή 17/1

Πάφος-ΑΠΟΕΛ (16:00)

Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός Λευκωσίας (18:30)

Δευτέρα 18/1

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x