Γερμανία

Όταν το Μαγδεμβούργο απέκλειε τη Μπάγερν στα πέναλτι

Στο 2000 χρονολογούταν το τελευταίο μεγάλο... κάζο των Βαυαρών στο Κύπελλο Γερμανίας με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.

Η Χόλσταϊν Κίελ σόκαρε τη Μπάγερν το βράδυ της Τετάρτης, αφήνοντάς την εκτός Κυπέλλου Γερμανίας και στο Μόναχο οι παλαιότεροι θυμήθηκαν το κάζο του Μαγδεμβούργου τον Νοέμβριο του 2000...

Τότε, οι Βαυαροί του Ότμαρ Χίτσφελντ είχαν πάει στον ποταμό Έλβα για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, η οποία αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία και προφανώς η βραδιά προβλεπόταν εύκολη.

Ωστόσο, οι ερασιτέχνες του Μαγδεμβούργου δεν είχαν σκοπό να χάσουν δίχως να παλέψουν. Άλλωστε στον 1ο γύρο του Κυπέλλου είχαν πετάξει έξω την Κολωνία.

Μπροστά σε 26.000 θεατές, ο Οφοντίλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 66ο λεπτό, όμως ο Σαλιχάμιτζιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 79’. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, τόσο στο 90λεπτο όσο και στην παράταση, με την αναμέτρηση να οδηγείται στα πέναλτι – όπου η πρόκριση ήταν πλέον 50-50.

Εκεί ήταν που έγινε το θαύμα. Οι Γέρεμις και Έλμπερ αστόχησαν, οι Ιβάνοβιτς, Σμιντ, Γκόλομπεκ και Χάνεμαν νίκησαν τον Όλιβερ Καν και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του θεσμού.



Το Μαγδεμβούργο μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στον επόμενο γύρο επιβλήθηκε με 5-3 της Καρσλρούης στην παράταση, προτού αποκλειστεί από την –μετέπειτα νικήτρια του θεσμού- Σάλκε στους «8».

Οι δε Βαυαροί, ολοκλήρωσαν την σεζόν με την κατάκτηση του Champions League αλλά και του πρωταθλήματος, συνεπώς άπαντες έμειναν, μάλλον, ικανοποιημένοι...

Διαβάστε ακόμα:

Επένδυση με Φοσού-Μενσά για Λεβερκούζεν!

Καρέ πρόκρισης η Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x