Γενικά

Σφοδρή αντίδραση της Ουκρανίας στην απόφαση της UEFA για τις μικρές εθνικές ομάδες της Ρωσίας

Αντίθετη στην επιστροφή των μικρών εθνικών ομάδων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της UEFA η Ουκρανία, που ετοιμάζεται για μποϋκοτάζ.

Μετά τη γνωστοποίηση της UEFA ότι οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας από 17 ετών και κάτω θα επιστρέψουν στις διοργανώσεις της, η αντίδραση της Ουκρανίας ήταν αρκετά έντονη. Όπως επιβεβαιώνει και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, οι εθνικές ομάδες της δεν θα λάβουν μέρος σε καμία από τις διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι Ρώσοι. Μάλιστα, προέτρεψε και άλλες χώρες να πράξουν αναλόγως.

Η ανακοίνωση αναφέρει, επιπλέον, ότι «είναι αβάσιμη η επιστροφή των ρωσικών ομάδων, εν μέσω των εχθροπραξιών και της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα τους». Απαγόρευση για τυχόν αποστολή αντιπροσώπων σε Ρωσία ή Λευκορωσία υπάρχει και από το υπουργείο αθλητισμού της χώρας.

Όλα αυτά έγιναν με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, που διεξάγεται το καλοκαίρι του 2024 σε Κύπρο και Σουηδία, αντίστοιχα, και στο οποίο θα συμμετέχει και η Ρωσία.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x