Κύπρος

«Επτάψυχος» Απόλλων Λεμεσού έφυγε με την ισοπαλία από την Πάφο με γκολ στο 96'

Σε ένα τρομερό ντέρμπι ο Απόλλων Λεμεσού έμεινε «όρθιος» στην Πάφο ισοφαρίζοντας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2) με γκολ του Χαμάς και έβαλε... φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ηρωικός Απόλλωνας Λεμεσού! Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα στην Πάφο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 96ο λεπτό με γκολ του Χαμάς και μπήκαν ξανά σε τροχιά εξάδας. Τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και πολλές διαμαρτυρίες για τη διαιτησία εκατέρωθεν με την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να χάνει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση μετά από 18 αγωνιστικές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ για την Πάφο. Όμορφος συνδυασμός Χέσταντ και Ζάιρο με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει στο τετ-α-τετ και να νικά τον Γιοβάνοβιτς για το 1-0 στο 3ο λεπτό.

Στο 31' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ουάρντα έκανε την σέντρα, ο Μπα έκανε την κεφαλιά με τον Άντος να αποκρούει ενστικτωδώς. Στη συγκεκριμένη μάλιστα φάση οι παίκτες του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν για έμμεσο στον διαιτητή καθώς ο Κβίντα γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα του. Στο 43' η Πάφος ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο 2-0 όμως το τρομερό σουτ του Μπάριτς χτύπησε στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να κερδίζει πέναλτι και τον Σαχάρ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 49ο λεπτό.Μάλιστα στο 56' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα όμως το γκολ του Χέντι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Πάφος ανέβασε την απόδοση της και προηγήθηκε ξανά στο 69' με τον Ναμέ να πετυχαίνει ένα φανταστικό γκολ γράφοντας το 2-1. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει ο Μπαχάρ με κοντινή κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στον Απόλλωνα Λεμεσού ενόψει της συνέχειας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

Νέα Σαλαμίνα-Ένωσις Νέων Παραλιμνίου 2-0

Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Ομόνοια-Δόξα Κατωκοπιάς 2-0
Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Πάφος-Απόλλων Λεμεσού 2-1
ΑΕ Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ (19:00)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Άρης Λεμεσού-Ακρίτας Χλώρακα (19:00)
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Καρμιώτισσα (19:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου
Ακρίτας Χλώρακα-Ολυμπιακός Λευκωσίας (19:00)
Ένωση Παραλιμνίου-Πάφος (19:00)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου
Καρμιώτισσα-ΑΠΟΕΛ (19:00)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου
ΑΕΚ Λάρνακας-Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού-Ανόρθωση (19:00)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Δόξα Κατωκοπιάς-Νέα Σαλαμίνα (19:00)
Ομόνοια-ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x