Γενικά

Τον Φεβρουάριο του 2023 στο Μαρόκο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Στο Μαρόκο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τη διοργάνωση να διεξάγεται τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Τον Φλεβάρη του 2023 θα λάβει χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο αντί για το Άμπου Ντάμπι ή Κατάρ που αρχικά φημολογούνταν.

Το τουρνουά θα διαρκέσει δέκα ημέρες (1 Φεβρουαρίου-11 Φεβρουαρίου) και σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι πρωταθλητές των εκάστοτε ηπείρων, Ρεάλ Μαδρίτης (Ευρώπη), Φλαμένγκο (Νότια Αμερική), Σιάτλ Σάουντερς (Καραϊβική, Βόρεια και Κεντρική Αμερική), Γουάινταντ Καζαμπλάνκα (Αφρική), Όκλαντ Σίτι (Ωκεανία) ενώ αυτή της Ασίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή καθώς η διοργάνωση δεν έχει ολοκληρωθεί, συν ακόμη μια ομάδα από τη διοργανώτρια χώρα.



Τα προηγούμενα χρόνια διεξαγόταν πριν την αλλαγή του χρόνου, όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μεσούσης της σεζόν είχε ως αποτέλεσμα να πάει πίσω τη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως Ρεάλ και Φλαμένγκο προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά του τουρνουά, με τους «μερένχες» να έχουν το απόλυτο σε αυτό μετρώντας τέσσερα τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς (2014/15, 2016/17, 2017/18, 2018/19).

Η Ρεάλ Μαδρίτης λίγες μέρες αργότερα αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ για τη φάση των «16» του Champions League, με την πρώτη αναμέτρηση να έχει προγραμματιστεί δέκα μέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (21/02) εφόσον φτάσει σε αυτόν, και η ρεβάνς στις 15 Μαρτίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x