Ελλάδα

«Πάγωσε» και ο νέος Κανονισμός Διαιτησίας που αφοπλίζει εντελώς την ΕΠΟ!

Μια διάταξη στον Κανονισμό Διαιτησίας που δίνει υπερεξουσίες στον Περέιρα και καθιστά… διακοσμητική την ΕΠΟ, μπλοκαρίστηκε από την ομοσπονδία, γεγονός που ενόχλησε τους ξένους τοποτηρητές!

Όπως έγραψε από χθες το sport-fm.gr, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA, Πέτρ Φούσεκ έβαλε φρένο στις αλλαγές που προωθούσε η Super League και η ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον ΚΑΠ, ζητώντας να μεταφραστούν κάποιες διατάξεις ώστε να τοποθετηθεί η διεθνής συνομοσπονδία.

Έτσι, οι κανονισμοί αυτοί δεν συζητήθηκαν ούτε στην σημερινή Ε.Ε. της ΕΠΟ, ούτε φυσικά θα τεθούν προς έγκριση στην αυριανή Γ.Σ. της ομοσπονδίας, αλλά παραπέμφθηκαν για επόμενη συνεδρίαση στο τέλος Ιουλίου.

Το ίδιο, όμως, συνέβη και με το νέο Κανονισμό Διαιτησίας, αλλά αυτή τη φορά από την αντίθετη πλευρά: Τον «πάγωσαν» οι σύμβουλοι της ΕΠΟ, κόντρα στην επιθυμία της FIFA που ήθελε να... ξεμπερδεύει με το θέμα!

Αιτία του «φρένου», ήταν ότι στο νέο Κανονισμό Διαιτησίας συμπεριλήφθηκε διάταξη, που λέει πως οι πίνακες των διαιτητών που καταρτίζει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔ, δεν θα χρειάζονται πλέον την έγκριση και την επικύρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά απλώς θα γνωστοποιούνται και θα γίνονται υποχρεωτικά δεκτοί!

Με λίγα λόγια, ο Περέιρα θα μπορεί να βγάζει και να βάζει όποιον διαιτητή θέλει στους πίνακες και η ΕΠΟ θα υποχρεούται να δέχεται κάθε απόφαση του Πορτογάλου αδιαμαρτύρητα, χωρίς να έχει λόγο!

Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονη αντίδραση, αρχικά από τον πρόεδρο της Super League και α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Μηνά Λυσάνδρου: «Δεν έχουμε ενημερωθεί για τον Κανονισμό. Χρειάζεται να λειτουργούμε με διαφάνεια γιατί απ’ ότι διάβασα αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως είναι η έγκριση των πινάκων, καταργούνται».

«Εγώ δεν συμφωνώ με τον κανονισμό, θέλω οι πίνακες να έρχονται στο συμβούλιο για να μπορώ να ασκώ κριτική», είπε από την πλευρά το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νίκος Βακάλης, σχολίασε δεικτικά: «Βαδίζουμε προς την ασυδοσία»!

Ο εκπρόσωπος της Super League και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ζήτησε ο Κανονισμός Διαιτησίας να εξεταστεί μαζί με τους άλλους στην επόμενη Ε.Ε.

Εν τέλει, η έγκριση και του Κανονισμού Διαιτησίας αναβλήθηκε και μάλιστα ομοφώνως, αφού ουδείς έφερε αντίρρηση!

Πάντως, οι ξένοι τοποτηρητές φέρονται να ενοχλήθηκαν από την εξέλιξη αυτή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρ Φούσεκ είπε χαρακτηριστικά: «Τα θέματα της διαιτησίας ανήκουν στη FIFA. Ο κανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x