Γαλλία

Παίζουν τα ρέστα τους για το… σεντόνι

Η «μάχη» στο Championnat για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League μπαίνει στην τελική της ευθεία. Όπως και αυτή για την παραμονή.

Μια και… σήμερα.

Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί το προσεχές διήμερο στη Γαλλία και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο ζώνες του βαθμολογικού πίνακα. Αφενός στα… ψηλά, όπου Λιόν (75 β.), Μονακό (74 β.) και Μαρσέιγ (73 β.) δίνουν μάχη για την έξοδο στο Champions League, με τους «λιονέ» να έχουν προβάδισμα για το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους της διοργάνωσης και την ομάδα του Ζαρντίμ για τα προκριματικά. Από την άλλη, οι Μασσαλοί μόνο το Europa League έχει στο χέρι της. Ωστόσο μπορεί να εξασφαλίσει… σεντόνι και με νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα σημαίνει και κατάκτηση του Europa League. Εκτός Γκουστάβο, Ρολάντο, Ραμί και ο Μήτρογλου που «τρέχει» να προλάβει τον τελικό του Europa League.

Σαφώς το δυσκολότερο έργο έχουν αυτήν την εβδομάδα οι Μονεγάσκοι, που θα υποδεχτούν την Σεντ Ετιέν, που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που η ομάδα του Ζενεσιό παίζει εκτός με το Στρασβούργο, που παλεύει για τη σωτηρία της, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ στο εκτός έδρας ματς με την Γκινγκάμπ. Η αδιάφορη βαθμολογικά, Παρί Σεν Ζερμέν, υποδέχεται την Ρεν (5η).

Ενδιαφέρον λόγω της «μάχης» για την παραμονή έχουν τα Μπορντό-Τουλούζ, Μονπελιέ-Τρουά, Λιλ-Ντιζόν και Καέν-Νις.

To πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Παρασκευή (11/05)
Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ (21:45)

Σάββατο 12/5 (22:00)
Αμιάν-Μετς
Ανζέ-Ναντ
Μπορντό-Τουλούζ
Λιλ-Ντιζόν
Μονακό-Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ-Τρουά
Νις-Καέν
Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν
Στρασβούργο-Λιόν

Επόμενη αγωνιστική (38η)

Σάββατο (19/05, 22:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιζόν-Ανζέ
Λιόν-Νις
Μαρσέιγ-Αμιάν
Μετς-Μπορντό
Ναντ-Στρασβούργο
Ρεν-Μονπελιέ
Σεντ Ετιέν-Λιλ
Τουλουζ-Γκινγκάμπ
Τρουά-Μονακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x