Γενικά

Πανένκα: «Αυτός είναι που μιμείται καλύτερα από όλους τo πέναλτί μου»

Τον καλύτερο εκτελεστή πέναλτι με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αποκάλυψε ο θρυλικός Τσέχος μεσοεπιθετικός, Άντονιν Πανένκα.

Στο πρόσωπο του Σέρχιο Ράμος, βλέπει τον καλύτερο μιμητή της περίφημης εκτέλεσης που έχει πάρει το όνομά του, ο Άντονιν Πανένκα!

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «Goal.com», ο 69χρονος πλέον, Άντονιν Πανένκα υποστήριξε πως ο Σέρχιο Ράμος είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτελεί καλύτερα από κάθε άλλον, τα πέναλτι με τον τρόπο που πρώτος εκείνος είχε δοκιμάσει στον νικηφόρο για την χώρα του, τελικό του EURO 1976, κόντρα στη Δυτική Γερμανία.

«Μου αρέσει πολύ όταν ο Ράμος εκτελεί έτσι τα πέναλτι και το έχει κάνει ήδη πολλές φορές, όπως στο EURO του 2012. Πιστεύω πως είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτελεί καλύτερα από όλους τα πέναλτι με αυτόν τον τρόπο, γιατί το έχει κάνει ήδη πολλές φορές. Παρά το γεγονός πως ο κόσμος ξέρει ότι εκτελεί με αυτόν τον τρόπο τα πέναλτι, εκείνος σκοράρει συνεχώς και αυτό είναι σπουδαίο», τόνισε αρχικά και συνέχισε:



«Εγώ προπονούμουν στη συγκεκριμένη εκτέλεση για δύο χρόνια, πριν το EURO του 1976. Είχα παρατηρήσει πως όλοι οι τερματοφύλακες πάντα έπεφταν σε μία από τις δύο γωνίες τους, οπότε θεώρησα πως θα είναι καλό να εκτελέσω στη μέση της εστίας. Ο τερματοφύλακάς μας ήταν πολύ καλός στο να αποκρούει πέναλτι και πάντα έχανα στοιχήματα που έβαζα μαζί του. Λεφτά, σοκολάτες και άλλα τέτοια. Έτσι, άρχισα να εκτελώ τα πέναλτι με τον δικό μου ιδιαίτερο τρόπο και να κερδίζω τα στοιχήματα που βάζαμε. Μέχρι που είχα παχύνει από τις πολλές σοκολάτες που κέρδισα».



Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x