Stoiximan Super League

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Πω πω ένας Ζίβκοβιτς!

Δείτε την κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που βρήκε μεγάλο νικητή τον «δικέφαλο του βορρά» με σκορ 3-1!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα και έγινε με το... καλημέρα στα playoffs κυρίαρχος για την Ευρώπη!

Αρκετοί παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ξεχώρισαν, με τους Ελ Καντουρί και Σβιντέρσκι να κάνουν τρομερά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, εκείνος, ωστόσο, που... οργίασε ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Δείτε αναλυτικά την κριτική και τη βαθμολογία (σε παρένθεση) των «ασπρόμαυρων»:

Πασχαλάκης (6): Ο Γκαρσία έκανε την… έκπληξη, δίνοντάς του γάντια βασικού και αυτός τον δικαίωσε. Στο γκολ της ΑΕΚ, βέβαια, έχει ευθύνη, αφού η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του, στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, είχε τις δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ροντρίγκο (8): Κλήθηκε να καλύψει το κενό του αρχηγού του, Βιεϊρίνια. Η ΑΕΚ -για κάποιον λόγο- έπαιζε συνεχώς από αριστερά, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, και η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισε «θέματα». Από την πλευρά του, δε, έρχεται και το γκολ της «Ένωσης», με τον Βραζιλιάνο να έχει χάσει τη φάση -και τον Ολιβέιρα. Ο Τζόλης, επίσης, που ήταν μπροστά του, χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια. Ο μόνος -και βασικός- λόγος που δεν παίρνει τη βάση, είναι το γεγονός ότι έκλεψε οκτώ μπάλες!

Ίνγκασον (7): Απλά… εγγύηση! Ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, πρόσθεσε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στο βιογραφικό του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, «επιστρέφοντας» από την κακή βραδιά του στη Λεωφόρο. Απέναντι σε μια ΑΕΚ, η οποία, ούτως ή άλλως, επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, ο Ισλανδός δεν έχασε μονομαχία, ενώ είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ, πέντε επεμβάσεις, τις περισσότερες της ομάδας του και επτά κλεψίματα!

Κρέσπο (6): Ένα... κλικ πιο κάτω από τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Είχε κάποιες καλές τοποθετήσεις, ενώ, όπως συνηθίζει, έκανε ανεβάσματα και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός. «Έγραψε» τρεις επεμβάσεις, έχοντας και μία τελική.

Μπάμπα (7): Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γκανέζο, μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχουν… οργώσει την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, σπέρνοντας πανικό στη δεξιά της ΑΕΚ! Άψογος αμυντικά ο Γκανέζος, ο οποίος βοηθούσε και επιθετικά. Έκανε, βέβαια, τρία λάθη, αλλά λογικό είναι, αφού πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες. Είχε, επίσης, δύο επεμβάσεις, ενώ περιόρισε τον πιο επικίνδυνο παίκτη των φιλοξενούμενων, Λιβάι Γκαρσία.

Αουγκούστο (6): Είχαμε να τον δούμε σε ματς του ΠΑΟΚ από τις 31 Γενάρη, στο ματς με τον Παναιτωλικό. Δικαίως, καθώς ήταν κάκιστη η εικόνα του για καιρό. Μάλιστα, ακουγόταν έντονα πως σύντομα θα αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γκαρσία, ωστόσο, τον πήρε στην αποστολή για Λεωφόρο και σήμερα του έδωσε φανέλα βασικού, με τον Βραζιλιάνο να τα πηγαίνει μια χαρά. Δεν έβγαλε μάτια, αλλά ήταν θετικός. Πάλεψε, έδειξε διάθεση, είχε και έξι κλεψίματα, να δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια...

Σβαμπ (7): Η δεύτερη... εγγύηση του ΠΑΟΚ. Έδωσε τις γνωστές μάχες του, μαζί με τον Ελ Καντουρί είχαν τις περισσότερες πάσες (5), ενώ έκλεψε τρεις μπάλες και «έγραψε» 4/6 γεμίσματα! Καθόλου άσχημα για τον Αυστριακό.

Ζίβκοβιτς (9): Τρομερός, σκέτη απόλαυση να τον βλέπεις απόψε. Δύο γκολ, πραγματικός εφιάλτης για την άμυνα της ΑΕΚ κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια του, 3/6 γεμίσματα, δύο κλεψίματα. Και ΟΛΑ αυτά, όχι από την πλευρά του, δεξιά, αλλά από αριστερά!

Ελ Καντουρί (8): Να μια μεγάλη εμφάνιση από τον Μαροκινό -που, σίγουρα, αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς στην καριέρα του, δύσκολα θα τον βλέπαμε ποτέ στην Ελλάδα. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός, κάνοντας άνω κάτω την ΑΕΚ. Πήρε πάνω του προσπάθειες, θα μπορούσε να έχει βρει και δίχτυα, μοίραζε παιχνίδι, υπέροχος!

Τζόλης (6): Με τέτοιον Ζίβκοβιτς από αριστερά, δεν... χρειάστηκε! Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε την έμπνευση να τους αλλάξει θέση, βρήκε και αυτός... μπόσικη την ΑΕΚ -και τον απαράδεκτο Λόπες- και ταλαιπώρησε αρκετά τους «κιτρινόμαυρους», αν και δεν ήταν τόσο επικίνδυνος όσο μας έχει συνηθίσει. Δεν πήρε, ωστόσο, βοήθειες από τον Ροντρίγκο, σε αντίθεση με τον Ζίβκοβιτς, που είχε τον Μπάμπα να... αλωνίζει! Όπως και να έχει, την ασίστ του την «έγραψε» πάλι, φτάνοντας τις 5 στο πρωτάθλημα!

Σβιντέρσκι (8): Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Πολωνό. Δεν είναι μόνο το γκολ του, γενικά, ήταν σκέτη ταλαιπωρία -και αυτός- για την τρικυμιώδη άμυνα της ΑΕΚ. Έπαιξε -κλασικά- πολύ... ξύλο με τους αντιπάλους αμυντικούς και έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά.

Μουργκ (5): Μπήκε στη θέση του Τζόλη, όταν εκείνος άρχισε να χάνει δυνάμεις, αλλά δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Ήταν, άλλωστε, το σημείο εκείνο, όπου η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, ψάχνοντας την ισοφάριση.

Κρμέντσικ (7): Μπήκε στο 75', παραλίγο να σκοράρει και είχε και την ασίστ στο 3-1. Ε, αρκούν αυτά για ένα ωραιότατο «επτάρι» στον Τσέχο φορ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x