Europa League

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ τρέμουν το όνομά σου!

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να βάζει το... χεράκι του στο ημίχρονο με διπλή αλλαγή, ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε και διέλυσε με 4-1 την Αϊντχόφεν.

Έργο... Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε Τζόλη και Σφιντέρσκι στο ημίχρονο, ο τραγικός ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους μεταμόρφωθηκε και πέταγε φωτιές, γυρνώντας το εις βάρος του 1-0 για το εμφατικό 4-1 επί της Αϊντχόφεν!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζίφκοβιτς, είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ που ισοφάρισε ο Σβαμπ, ενώ ο Αυστριακός σέρβιρε το 2-1 στον πρώτο! Το τρίτο τέρμα από τον εξαιρετικό Τζόλη, ο οποίος είχε ασίστ στον Ζίφκοβιτς για το 4-1! Στους πέντε βαθμούς ο ΠΑΟΚ που βάζει γερές βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο, όντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Γρανάδα που έχει 7 βαθμούς.

Στην Ολλανδία ταξιδεύει για την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, πλέον με αυτό το σκορ έχει και την ισοβαθμία πιθανότατα αφού θα πρέπει να χάσει 3-0 και πάνω για να υστερεί.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροδρίγο, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Σβαμπ, Αουγκούστο και Ελ Καντουρί στην τριάδα του άξονα, με τους Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ να πλαισιώνουν τον Τσόλακ.

Ίδια διάταξη και για την Αϊντχόφεν από τον Ρότζερ Σμιντ. Ο Εμβογκό στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Τεζε, Σανγκαρέ, Μποσάλι, Μαξ στην τετράδα της άμυνας. Ροζάριο, Τόμας και Γκέτσε στον άξονα, με τους Μάλεν και Ιλχαράτεν να πλαισιώνουν τον Ζάχαβι στην επίθεση.

Το ματς

Νωθρό ξεκίνημα στον αγώνα από τις δύο ομάδες. Η Αϊντχόφεν είχε τον έλεγχο και την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να... τρυπήσει τον καλοστημένο ΠΑΟΚ που ψαχνόταν στην κόντρα-επίθεση. Κάτι που όπως ήταν λογικό δεν μπορούσε να του βγει αφού οι Τσόλακ και Μπίσεσβαρ δεν διακρίνονται για την ταχύτητά τους. Στο εικοσάλεπτο, όμως, η Αϊντχόφεν πάτησε για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σβαμπ πάτησε από πίσω τον Μάλεν και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, απ' όπου ο Ζάχαβι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό δεν... ξύπνησε τον ΠΑΟΚ, αντιθέτως έδωσε περαιτέρω ψυχολογία στην Αϊντχόφεν που έκανε κουμάντο στο ματς. Οι Ολλανδοί, βέβαια, δεν απειλούσαν αλλά ούτε και απειλούνταν από τον κάκιστο ΠΑΟΚ που δεν άλλαζε τρίτη πάσα και έδειχνε πως έχει σοβαρό πρόβλημα κυρίως στο κράτημα της μπάλας και στην δημιουργία κινδύνων στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Τα λεπτά περνούσαν, το ματς ήταν... σβηστό αλλά λίγο έλειψε η Αϊντχόφεν να σοκάρει τους γηπεδούχους, με τον Ζάχαβι να φεύγει στην κόντρα αλλά να κάνει κακό πλασέ πάνω στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος κράτησε το σκορ ως είχε.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ, η εικόνα των γηπεδούχων ήταν αποκαρδιωτική και ο Πάμπλο Γκαρσία το πήρε... πάνω του. Έξω Μπίσεσβαρ και Τσόλακ, μέσα Τζόλης και Σφιντέρσκι και η εικόνα των Θεσσαλονικιών άλλαξε άρδην! Με το ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Ζίφκοβιτς να σουτάρει από τα όρια της περιοχής και τον Σβάμπ να βάζει το πόδι του ίσα-ίσα για να της αλλάξει όσο έπρεπε πορεία για το 1-1! Ο ΠΑΟΚ είχε βρει το γκολ στο καλύτερο δυνατό σημείο, πήρε φουλ ψυχολογία και έπαιξε πανέξυπνα κόντρα στους... ανεμικούς Ολλανδούς. Η μπάλα πλέον γυρνούσε σωστά για τους γηπεδούχους, είχαν βάλει στη μέση τους αντιπάλους τους και τους έκαναν ό,τι ήθελαν.

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην κόντρα στο 55΄, με τον Σφιντέρσκι να μοιράζει για τον Σβαμπ, αυτός να στρώνει για τον Ζίφκοβιτς, που έκανε μια τρομερή πρώτη ντρίμπλα και με ωραίο τελείωμα έφερε... τούμπα το σκορ. Στα... καπάκια, νέα κόντρα-επίθεση και τρίτο τέρμα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Τζόλη να κάνει κούρσα 25-30 μέτρων, κανένας αντίπαλος να μην βγαίνει πάνω του και ο πιτσιρικάς με άψογο τελείωμα να σκοράρει για το 3-1! Το νερό είχε μπει στο... αυλάκι, ο ΠΑΟΚ έκανε πλέον κουμάντο και έβγαινε για πλάκα στην επίθεση, δημιουργώντας τη μία φάση μετά την άλλη.

Το... πάρτι των Θεσσαλονικιών δεν σταμάτησε εκεί, αλλά στο 4-1 όταν ο Ζίφκοβιτς με ένα πανομοιότυπο τέρμα με το πρώτο του άδειασε έναν αντίπαλο και με γεμάτο σουτ από τα όρια της περιοχής, νίκησε ξανά τον Εμβογκό. Ένα σκορ που δεν άλλαξε, αφού στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο και οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x