Stoiximan Super League

Ελ Καντουρί σωτήρας, έσπασε το μπλόκο του ΠΑΣ

Με ένα γυριστό του Μαροκινού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ λύγισε τον ΠΑΣ που πάλεψε γενναία στην Τούμπα με 2-1 και πέτυχε την 5η νίκη του σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα.

Με νύχια και με δόντια ο ΠΑΣ που προηγήθηκε στο 31’ με τον Εραμούσπε και ισοφαρίστηκε στο 52’ από τον Σφιντέρσκι, κρατούσε τον ΠΑΟΚ στο 1-1, όμως σε μια στημένη μπάλα, όπου υπάρχει υποψία φάουλ πριν πάρει την πρώτη κεφαλιά ο Τσόλακ για να γεμίσει προς το κέντρο της περιοχής και εξετάστηκε η φάση και για οφσάιντ (για το οποίο η συνδρομητική δεν έδωσε ποτέ ριπλέι, παρά μόνο μετά το τέλος του ματς), ο Ελ Καντουρί με γυριστό, έκανε το 2-1 και χάρισε στον Δικέφαλο του Βορρά, ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε μια πολύ σφριγηλή και γενναία ομάδα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που έφτασε τους 18 βαθμούς με την 5η νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις και βρίσκεται έναν πίσω από Άρη και Ολυμπιακό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Εραμούσπε. Ο Σφιντέρσκι ισοφάρισε σε 1-1 στο 52΄ από ασταθή επέμβαση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Ζίβκοβιτς, για να μείνει με δέκα ο ΠΑΣ, λόγω αποβολής του σκόρερ του. Ο Γκαρσία που είχε κάνει τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο, έβαλε και τον Τσόλακ για να γυρίσει το σύστημα σε 3-5-2 και να πάρει τη νίκη με το γυριστό του Ελ Καντουρί στο φινάλε.

Πώς έπαιξαν

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 και τον Βιεϊρίνια να παίζει αριστερά, τον Ζίβκοβιτς δεξιά και τον Μουργκ σε ρόλο οργανωτή. Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με 4-4-2 και τους Λεό και Κρίζμαν μπροστά, ενώ σε θέση δεξιού εξτρέμ βρισκόταν ο Παμλίδης.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν με φούρια στο ματς, αλλά γρήγορα ο ΠΑΣ, έδειξε τις προθέσεις του, πως όχι απλά δεν θα καθίσει σε παθητικό ρόλο. Με τον Εσίτι να παίζει στα χαφ η δημιουργία ήταν πιο δύσκολη, ενώ ο Σβαμπ δεν μπορούσε να δημιουργήσει όπως θα ήθελε. Αυτό συνέβη γιατί ο ΠΑΣ είχε ψηλά τις γραμμές του και πίεζε χαλώντας το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν στο 31’ ο Εραμούσπε, έκλεψε από τον Ροντρίγκο και έπαιξε για τον Λεό που πέρασε ωραία από τα αριστερά και γύρισε στον Αργεντινό που από κοντά έκανε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρώτη του ευκαιρία με τον Εσίτι στο 38’ μετά από εκτέλεση κόρνερ να σουτάρει με το αριστερό και τον Χουτεσιώτη να κάνει μια απίθανη επέμβαση. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, μια υποψία απειλής από γύρισμα του Βιεϊρίνια και το πλασέ του Σφιντέρσκι αποτέλεσε τη μόνη φάση που σημειώθηκε στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τριπλή αλλαγή στην επανάληψη, καθώς ο Γκαρσία έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ, τον Ελ Καντουρί και τον Τζόλη στο ματς για να έρθει ένα εικοσάλεπτο ασφυκτικής πίεσης από τον Δικέφαλο που έφερε την ισοφάριση. Στο 52’ ο Ζίβκοβιτς συγκλίνοντας από τα δεξιά, βρήκε χώρο για σουτ, το έκανε, ο Χουτεσιώτης έδιωξε ασθενώς και ο Σφιντέρσκι από κοντά έκανε το 1-1. Ο ΠΑΣ ήρθε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση μετά την αποβολή του σκόρερ του, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ, ενώ στο 59’ από γύρισμα του Περέιρα, ο Τζόλης τράνταξε το δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, θα γυρίσει τον σχηματισμό του σε 3-5-2, αφού θα ρίξει τον Τσόλακ στο παιχνίδι αντί του Περέιρα. Ο Σφιντέρσκι στο 86’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία από πολύ καλή θέση να σκοράρει με το κεφάλι, για να δώσει προβάδισμα. Κι εκεί που όλα μύριζαν γκέλα, από μια στημένη μπάλα, ο Τσόλακ έκανε την κεφαλιά (με το χέρι του να είναι απλωμένο πάντως στο σώμα του Πίρσμαν) με το ριπλέι και τη χρήση των γραμμών που μεταδόθηκε μετά το τέλος του ματς, να μην διαφωτίζει και πολύ και την μπάλα να φτάνει στον Ελ Καντουρί που με πλάτη στο τέρμα, έκανε το γυριστό για να γράψει το 2-1 και να δώσει με εντυπωσιακό τρόπο, ένα δύσκολο όσο και πολύτιμο τρίποντο στον ΠΑΟΚ.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76’ Τσόλακ), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (46’ Τζόλης), Σφιντέρσκι (95’ Ουαγκέ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν (25’ Ελευθεριάδης), Λεό (63’ Ντομίνγκες)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x