Ελλάδα

Παπαλάνης στον ΣΠΟΡ FM: «Θα βρει το δρόμο της η Εθνική – Πάρα πολύ καλή επιλογή ο Αναστασιάδης»

Αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μετά τη συμφωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπαλάνης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η καλύτερη επιλογή για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπαλάνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο εκ των σημαντικών παραγόντων της ΕΠΟ εξέφρασε την πίστη ότι η «γαλανόλευκη» θα καταφέρει να βρει το δρόμο της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι διεθνείς πρέπει να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Γιώργος Παπαλάνης υπηρέτησε πάνω από τρεις δεκαετίες το ποδόσφαιρο, ενώ από το 1999 μέχρι το 2004 διετέλεσε τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδας και αποχώρησε από το πόστο του μετά το έπος της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπαλάνης στην εκπομπή «Replay» με τον Βασίλη Σαμπράκο

Για τα όσα συμβαίνουν την τελευταία τετραετία και το παρελθόν: «Από το 1999 ήμουν γενικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και διαιτησίας. Είχα full time δουλειά στην ΕΠΟ. Όλες οι Εθνικές ομάδες και η διαιτησία περνούσε από το γραφείο μου. Γενικά οι υπάλληλοι της ΕΠΟ ζουν καθημερινά την Εθνική ομάδα. Για εμένα η Εθνική ομάδα είναι της Ομοσπονδίας. Την ΑΕΚ την έχει ο κ. Μελισσανίδης, τον Ολυμπιακό ο κ. Μαρινάκης, τον ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης… Η εθνική ανήκει στην ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία οφείλει να ασχοληθεί επαγγελματία, όπως συνέβη με τον κ. Γκαγκάτση και θα μπορέσουν να έρθουν ξανά τα αποτελέσματα».

Για το τι συνέβη μετά το 2001 και μετά και η Εθνική έγινε ομάδα: «Πρώτα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην ΕΠΟ. Κανένας δεν δίνει τα εύσημα στην ΕΠΟ. Τότε είχαμε καλό Δ.Σ., είχαμε τον καλύτερο πρόεδρο που είχα γνωρίσει ως υπάλληλος στην Ομοσπονδία και βρέθηκε ο κατάλληλος προπονητής την κατάλληλη περίοδο. Ο Ρεχάγκελ είχε συζητήσει με τον κ. Γκαγκάτση. Είχα συναντήσει τρεις φορές τον κ. Ρεχάγκελ με τον κ. Τοπαλίδη και άλλες τρεις φορές με τη σύζυγό του. Δεν το κάναμε επειδή ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πρέπει να ξέρει το αντικείμενο. Αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι 100% επαγγελματίες. Πρέπει να επιλεγούν οι κατάλληλοι και ικανοί άνθρωποι να πλαισιώσουν την Εθνική, χωρίς να την αποσυντονίσουν, όπως συνέβαινε πριν από το 2001. Όταν είχε έρθει ο κ. Ιορντανέσκου δεν είχε σπίτι, ενώ είχε πέντε παιδιά και το ένα ήταν μωρό, και του βρήκαν ένα σπίτι 500 τμ. και δεν είχε έπιπλα μέσα. Το θέμα είναι ποιοι μπαίνουν μέσα στο ξενοδοχείο. Οι παίκτες θέλουν να είναι μόνοι τους, να μιλήσουν και να μην έχουν κανέναν άλλον εκεί. Όταν ήμουν εγώ στην Ομάδα δεν τους ενοχλούσαμε. Ήξεραν ο κ. Βρύζας και άλλος ένας παίκτης είχαν το 256 και εκεί έπρεπε να πάνε οι φυσιοθεραπευτές για να κάνουν τη δουλειά τους. Παίζουμε με ομάδες που έχουμε το μικρότερο μπάτζετ. Αν θέλουμε να τους κλέψουμε ξανά το Ευρωπαϊκό ή το Παγκόσμιο, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και πιο έξυπνοι. Μην το λέτε, η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Θα έρθουν τα πράγματα μόνα τους και θα τα εμπεδώσουν. Πρέπει να πηγαίνουν by the book. Πρέπει να βρεθούν οι απόλυτοι επαγγελματίες».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης όσον αφορά την Εθνική ομάδα και την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη: «Εκτιμώ ότι πριν υπογράψει ο κ. Αναστασιάδης και δεχθεί την πρόταση της ΕΠΟ, θα έχει συζητήσει με τον κ. Γραμμένο. Αυτό δεν πιστεύετε και εσείς; Πιστεύω ότι έχουν μιλήσει, για να είναι έτοιμος και να έρθει με τον Επιτελείο του την άλλη εβδομάδα, πάει να πει ότι έχουν γίνει συζητήσεις. Πιστεύω ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι και ο κ. Αναστασιάδης είναι η καλύτερη επιλογή. Θα πρότεινα να μην αναλάβει τεχνικός διευθυντής ποδοσφαιριστής. Μία από τις επιτυχίες του κ. Ρεχάγκελ ήταν πως κανένας δεν τον ενοχλούσε σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω αν το επηρέαζε κάποιος μάνατζερ. Υπήρχε αξιοκρατία και η αξιοκρατία όταν γίνει αποδεκτή από τους παίκτες, κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει την Εθνική και τον προπονητή της. Υπάρχουν μαθηματικοί που δεν μπορούν να εξηγήσουν τίποτα, υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να εξηγήσουν τα πάντα. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει τον προπονητή να καταλάβει τι μπορεί να προσφέρει και τι ζητάει η ΕΠΟ. Αν δεν μπορεί η Ομοσπονδία να καταλάβει το μέγεθος της Εθνικής, δεν μπορώ να τους το εμπεδώσω εγώ. Πρέπει να αγαπούν όλοι μέσα στην ΕΠΟ να αγαπούν την Εθνική τους. Αν πας στην Ομοσπονδία και δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα βγει. Η Εθνική είναι ένα ρολόι και πρέπει να δουλεύουν όλα τα γρανάζια».

Για την επιλογή του Αναστασιάδη και τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό έχει φάει όλη την Ελλάδα, η μεγάλη καχυποψία που έχουμε. Πρέπει να φύγει αυτό το πράγμα. Δεν θα επιλέγει οκτώ παίκτες από τον ΠΑΟΚ. Διάλεξε η ΕΠΟ τον κ. Αναστασιάδη και πρέπει να τον στηρίξουμε 100%. Τα αποτελέσματα είναι το καλύτερο γιατρικό. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά, η Εθνική Ομάδα έχει κάνει πάρα πολύ καλή επιλογή, γιατί πράγματι χρειαζόταν στην Εθνική ένας Έλληνας προπονητής που θα μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του επαγγελματισμού. Κάποια στιγμή ο κ. Ρεχάγκελ μου είχε πει πως αυτά τα παιδιά είναι σταρ. Οι ποδοσφαιριστές είναι το Α και το Ω σε μία ομάδα, μετά είναι ο προπονητής. Έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό και αυτό που έρχεται θα είναι καλύτερο. Αν ο κ. Αναστασιάδης έχει όρεξη, είναι χαρούμενος και να μην έχει μιζέρια, πρέπει οι παίκτες να μπαίνουν στον αγώνα και να είναι χαρούμενοι. Κάτι σαν ερωτευμένοι. Έτσι έρχονται τα αποτελέσματα. Έτσι θα βρει το δρόμο της η Εθνική. Δεν νομίζω ότι κάποια διοίκηση προσλαμβάνει έναν προπονητή για να πάει άσχημα η ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Βλέπω ότι κάτι κινείται. Οι παίκτες του 2004 είναι όλη με υγεία, να είναι χαρούμενοι και πιστεύω ότι η Εθνική θα βρει το δρόμο της τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x