Europa League

Παπασταθόπουλος: «Μεγάλοι παίκτες οι Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ, αλλά θα νικήσει ο Ολυμπιακός»

Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός θα εξουδετερώσει τα επιθετικά όπλα της Άρσεναλ και θα κερδίσει το παιχνίδι (που παραδέχθηκε πως θα είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο) εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Με επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά και πίστη ότι μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας στόπερ παραδέχθηκε ότι θα είναι περίεργο το συναίσθημα ν’ αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του, ωστόσο το χαρακτήρισε πρόκληση.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι οι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ είναι μεγάλοι παίκτες (και υπάρχει ως ενδεχόμενο ο ίδιος να έχει ως παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά), δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εξουδετερωθούν και το ματς θα το πάρει η δική του ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παπασταθόπουλος

Για τη σημασία του πρώτου αγώνα: «Θα είναι δύο παιχνίδια ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το σκεφτούμε σαν ένα ματς και να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι. Θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να εστιάσουμε στη δική μας τακτική».

Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα για τον ίδιο: «Για μένα είναι λίγο περίεργο συναίσθημα γιατί μέχρι πριν τρεις μήνες η Άρσεναλ ήταν η ομάδα μου. Είναι κάτι που δεν συναντάς καθημερινά στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πρόκληση, γιατί είναι κάτι καινούριο και αγωνιστικά θέλω να κερδίσω».

Για το τι έχει αλλάξει στην Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ δεν θα είναι όπως πέρσι. Δεν είναι ο προπονητής της τρεις μήνες, όπως πέρσι, αλλά πάνω από 15 μήνες πλέον. Στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά, οπότε το Europa League είναι ο πιο σημαντικός στόχος γι’ αυτούς. Πιστεύω πως θα είναι πιο δύσκολα από πέρσι. Εμείς όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Να σκεφτούμε τη νίκη και στα δύο ματς».

Για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, ειδικά σε στατικές φάσεις: «Είναι κάτι που δεν βελτιώνεται από τη μια μέρα στην άλλη και δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Υπήρχαν παιχνίδια που δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλο και κρατάς το μηδέν, ίσως και από τύχη, ενώ σε άλλα ματς από μια φάση μπορείς να δεχτείς γκολ. Ο προπονητής μάς αναλύει το παιχνίδι και μέσα από τη δουλειά και μόνο από αυτή θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με κάποιον από τους πρώην συμπαίκτες του ή τι τον έχουν ρωτήσει οι συμπαίκτες του να προσέξουν από την Άρσεναλ: «Έχω σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες μου. Αυτά είναι εκτός του ποδοσφαίρου και συμβαίνουν σε όλους όσοι έχουν αλλάξει κάποια κλαμπ. Αύριο παίζει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα 90 λεπτά και το αν θα πρέπει να προσέξουμε κάτι θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μας. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε αύριο στο γήπεδο, για να το δείτε κι εσείς».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με παρτενέρ τον Εμβιλά στην άμυνα και πώς μπορεί να επηρεάσει: «Εμένα δεν με επηρεάζει, ούτε την ομάδα, αν θα υπάρξουν 1-2 αλλαγές. Όποιος κι αν μπει, θα κάνει τη δουλειά που πρέπει και του έχει πει ο προπονητής».

Για το πόσο σημαντικό είναι να έχει τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια ο Ολυμπιακός: «Είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει πολλά χρόνια προπονητή. Είναι κάτι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα. Αυτό είναι στα συν και του Ολυμπιακού, αλλά και του προπονητή που έχει κάνει την ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έχει ευρωπαϊκό μέταλλο. Μακάρι αυτό να το δούμε και στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν από την Άρσεναλ του εξήγησαν γιατί έπρεπε να μείνει εκτός ομάδας: «Αυτό δεν είναι της στιγμής. Το ξέρω πολύ καλά εγώ, ο προπονητής που είχα και οι άνθρωποι της ομάδας. Οποιαδήποτε δυσκολία κι αν αντιμετώπισα προσπάθησα να σταθώ στα πόδια μου και να είμαι επαγγελματίας».

Για το ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ομπαμεγιάνγκ, που ήταν συμπαίκτες από τη Ντόρτμουντ: «Κι ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Λακαζέτ είναι μεγάλοι παίκτες, που στην καλή τους μέρα μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους. Όμως θεωρώ πως αύριο δεν θα έχουν μια τόσο καλή μέρα και θα κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμα:



Ολυμπιακός: Αιώνιος έφηβος ετών 96!

Ο Μαρτίνς άλλαξε τον τρόπο άμυνας του Ολυμπιακού στα κόρνερ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x