Ελλάδα

Τα Βαλκάνια ασχολούνται με τα στημένα της Ελλάδας

Η ιστοσελίδα «balkaninsight.com» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται ομάδες 18 ελληνικές ομάδες.

Θέμα σε ξένες ιστοσελίδες αρχίζει να γίνεται η υπόθεση του κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ιστοσελίδα «balkaninsight.com» κάνει αναφορά στα όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια σε σημερινό της κείμενο.

«Η Ιντερπόλ ερευνά ποδοσφαιρικές ομάδες για πιθανή χειραγώγηση αγώνων», αναφέρεται στον τίτλο.

Παράνομο στοίχημα: Τα Βαλκάνια για τα στημένα

Αναλυτικά το κείμενο

«Η Interpol, η Eurojust και η Sportradar ερευνούν 18 ποδοσφαιρικές ομάδες για ύποπτη συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.
Πέντε πρόεδροι ελληνικών ομάδων της Σούπερ Λίγκας και 13 ομάδες της Super League 2 είναι στο στόχαστρο για δραστηριότητες που σχετίζονται με παράνομο κύκλωμα στοιχηματισμού, όπως αποκάλυψε το dikisports.blogspot.com.

Οι αθλητικοί εισαγγελείς στην Ελλάδα έχουν στα χέρια τους στοιχεία των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διαπίστωσαν αλλοιώσεις στα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω παράνομου στοιχήματος.

Η ΕΠΟ δήλωσε ότι παροτρύνει τα αρμόδια υπουργεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την έρευνα της υπόθεσης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στις 2 Αυγούστου για να αποφασιστεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο για τις υποθέσεις παράνομου στοιχήματος.

Από τις 13 ομάδες που ερευνώνται στη Super League 2, οι δύο είναι από τη Βόρεια Ελλάδα, άλλες δύο από τη Θεσσαλία, πέντε από την Αττική, μία από την Πελοπόννησο και τρεις ομάδες από νησιά. Τέσσερις από τις εμπλεκόμενες ομάδες δεν αγωνίζονται πλέον στη Super League 2.

Η αθλητική εκπομπή «Δίκη στο Open» του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού OPEN αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη εμπλέκονται σε υπόθεση χειραγώγησης και παράνομου στοιχήματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πανευρωπαϊκή έρευνα, στην οποία συμμετέχει η Interpol. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα στους εισαγγελείς των χωρών που φέρονται να εμπλέκονται σε στημένους αγώνες.

Οι αυστριακές αρχές, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή έχουν στοιχεία ότι εκτός από την Αυστρία, πέντε ακόμη χώρες στην Ευρώπη (Ελλάδα, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία) εμπλέκονται σε υποθέσεις στημένων αγώνων.

Το 2011, 70 άνθρωποι συνδέθηκαν με ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αθωώθηκε οριστικά έπειτα από πρόταση του Εισαγγελέα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x