Ελλάδα

Παρέμβαση Βασιλειάδη για την ΕΠΟ

Έτοιμος να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Γ.Σ. της ΕΠΟ είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός θα καταθέσει τροπολογία για να μην μπορεί να κηρυχθεί άκυρη.

Παρέμβαση ώστε να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» σχετικά με τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ετοιμάζεται να κάνει ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Με προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ένα σωματείο της Αιτωλοακαρνανίας (Α.Ε. Οινιάδων) επικαλείται τον αθλητικό νόμο, υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ πρέπει να ψηφίσει ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία κάθε Ένωσης (νόμος Ορφανού) και όχι τρία μέλη από τα Δ.Σ. της κάθε Ένωσης όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ.

Υπό τον φόβο λοιπόν να δικαιωθεί (μιας και βασίζεται στην προηγούμενη απόφαση του Διαιτητικού σχετικά με την προσφυγή Μητρόπουλου) και να κηρυχθεί άκυρη η Γ.Σ., ο υφυπουργός θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στην Γενική Συνέλευση (εδραιώνοντας την ψήφο τριών εκπροσώπων από κάθε Ένωση).

Έτσι, θα προχωρήσει κανονικά προς το παρόν η διαδικασία, με απαραίτητη πάντως την άμεση επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν με τον νόμο Ορφανού, ούτως ώστε να γίνει πράξη η εξαγγελία της FIFA για διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΠΟ ως τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x