Γαλλία

Οι κορυφαίοι της σεζόν σε Γερμανία και Ιταλία είχαν φύγει για... ψίχουλα από την Παρί Σεν Ζερμέν

Ενκουνκού και Μενιάν ανακηρύχθηκαν ως ο κορυφαίος παίκτης της Bundesliga και ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της Serie A αντίστοιχα, λίγα χρόνια αφότου έφυγαν από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τι κοινό έχουν οι Κρίστοφερ Ενκουνκού και Μάικ Μενιάν; Εκτός του ότι είναι Γάλλοι, έκαναν εξαιρετικές σεζόν σε Λειψία και Μίλαν αντίστοιχα, κερδίζοντας μάλιστα σημαντικά βραβεία.

Ο 24χρονος εξτρέμ, που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας με τους «κόκκινους ταύρους», ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος της σεζόν στην Bundesliga, έχοντας να επιδείξει συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις, 35 γκολ σε 52 συμμετοχές.

Ο δε τερματοφύλακας των «ροσονέρι», πήρε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα στη Serie A, το τρόπαιο της οποίας πανηγύρισε με την ομάδα του.

Εκτός αυτών όμως, και οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν προϊόντα των ακαδημιών της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ουσιαστικά δεν πίστεψε ποτέ σε αυτούς!

Ο Ενκουνκού είχε πουληθεί έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ το 2019, ενώ ο Μενιάν είχε αποχωρήσει το 2015 για ένα, μόλις, «χαρτί», πηγαίνοντας τότε στη Λιλ δίχως συμμετοχή στην πρώτη ομάδα των Παριζιάνων.

Ενδεικτικά, ο πρώτος τιμάται από το Transfermarkt στα 65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δεύτερος στα 25...





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x