Κύπρος

Πάτησε κορυφή η Ομόνοια με νίκη επί της ΑΕΚ Λάρνακας

Με τη νίκη επί της ΑΕΚ Λάρνακας (3-2), η Ομόνοια ξεπέρασε την Ανόρθωση στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο.

Νίκη κορυφής σημείωσε η Ομόνοια στο «ΓΣΠ» επί της ΑΕΚ Λάρνακας με 3-2 για την 14η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λευκωσίας ξεπέρασε την Ανόρθωση στην κορυφή της βαθμολογίας κατά έναν βαθμό, έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο. Από την άλλη η ΑΕΚ παρέμεινε στην έκτη θέση.

Οι πρωτοπόροι πλέον στη βαθμολογία αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους Ματ Ντάρμπισιρ, καθώς και τους Χριστοφή – Περέιρα, αλλά κατάφεραν να φτάσουν στο «χρυσό» τρίποντο, έστω και αν αγχώθηκαν στα τελευταία λεπτά.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους μόλις στο 4΄ ο Ζόρντι Γκόμεζ με πέναλτι, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 32΄ με τον Ιωάννου. Ωστόσο πριν λήξει το πρώτο μέρος, ο Κακουλλής ξανάδωσε το προβάδισμά στην Ομόνοια (2-1 στο 36΄). Στην αρχή του δεύτερου μέρους (51΄), ο Τιάγκο Φερέιρα έδωσε αέρα δύο γκολ στους «πράσινους» (3-1), όμως στο 81΄ ο Νάτσο Κάσες μείωσε σε 3-2 και έβαλε «φωτιά» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Εντέλει, δεν άλλαξε κάτι και το «τριφύλλι» πήρε το τρίποντο που το έφερε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Νωρίτερα, η Νέα Σαλαμίνα πήρε σπουδαίο διπλό εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας (0-3) και τον ξεπέρασε στην έβδομη θέση. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα του. Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/12)

Ανόρθωση-Ε.Ν.Παραλιμνίου 5-1
(14' Καλτσάς, 24' Οκρισβίλι, 30', 45 Κατσιαράβα, 81' Ράγιος-35' Αγκίρι)

Σάββατο (21/12)

Πάφος-Απόλλων Λεμεσού (αναβλήθηκε)

ΑΕΛ Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 2-1
(51' Πάβλοβιτς, 60' Τεξέιρα, 78' Μαέ)

Κυριακή (22/12)

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Νέα Σαλαμίνα 0-3
(56΄, 77΄, 90+4΄ Ονουέγκμπου)

Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας 3-2
(4΄ Ζόρντι Γκόμεζ (π), 36΄ Κακουλλής, 51΄ Τιάγκο Φερέιρα – 32΄ Ιωάννου, 81΄ Νάτσο Κάσες)

Εθνικός Άχνας-Δόξα Κατωκοπιάς 1-1
(36΄ Κοστόφσκι - 73΄ Γκλόμπαρμντ αυτ.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x