Γενικά

Οι αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο για τον θάνατο του Πελέ

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Θλίψη σε όλον τον κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Συγκινεί η δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του Πελέ που χειρίζονται οι συγγενείς...«Έμπνευση και αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ που πέθανε σήμερα. Αγάπη, αγάπη και αγάπη για πάντα».



Ήταν η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε κι έχτισε το «μύθο» του, απογειώνοντάς την ως την κορυφή του κόσμου. Ο μεγάλος ποδοσφαιρικός «έρωτας» της ζωής μαζί με την Εθνική Βραζιλίας. Κι ως εκ τούτου, η Σάντος δεν θα μπορούσε παρά να «αποχαιρετίσει» τον θρυλικό Πελέ, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, με τον τρόπο που του άξιζε.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ανέβηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Η Σάντος μάλιστα άλλαξε πρόσφατα το σήμα της, καθώς πρόσθεσε ένα στέμμα πάνω από τα δύο αστέρια της.



Αναπαύσου εν ειρήνη Θρύλε έγραψε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού. 



O Σερ Τζεφ Χερστ, σκόρερ τριών γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 για την Αγγλία, αποχαιρέτησε τον Πελέ γράφοντας πως πρόκειται για τον κορυφαίο όλων των εποχών.



O Πελέ παίζει μπάλα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ. Φωτογραφία που ανέβασε ο βιογράφος του Αμερικανού προέδρου.



Το tweet της Ρομπέρτα Μέτσολα, προρέδρου της Ευρωβουλής, για την απώλεια του Πελέ: 

«Ο Πελέ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους, αν όχι ο μεγαλύτερος. Διασκέδασε δισεκατομμύρια, μύησε γενιές στις χαρές του ποδοσφαίρου και έδειξε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει όνειρο πολύ μεγάλο», έγραψε μεταξύ άλλων.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x