Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου - Ομιλία Ντέμη για την ψυχική υγεία των παικτών

Το Σάββατο έλαβε χώρα το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, στο οποίο μεταξύ άλλων μίλησε και ο Ντέμης Νικολαΐδης για την ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών.

Με την εναρκτήρια εκδήλωση στο μεγάλο αμφιθέατρο του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εδρεύει στην Άμφισσα, ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο» (23-25 Φεβρουαρίου), με θέμα την ανάπτυξη του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Το «παρών» έδωσαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας Φάνης Αγγέλου, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Φωκίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελημούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης και ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ, Κώστας Τσάνας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος υπογράμμισε την αξία τέτοιων συνεδρίων τονίζοντας: «Είναι υποχρέωση της ΕΠΟ να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι βασικός πυλώνας για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου, όπως βασικός πυλώνας μας είναι και οι Εθνικές Ομάδες, αλλά για να έχουμε καλές εθνικές θα πρέπει να αναπτυχθεί σωστά το ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές από τη βάση. Αυτό το συνέδριο αποτελεί μια καινοτομία, μια πρωτοπορία και ενθαρρύνω και άλλους να την ακολουθήσουν, να λάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και να κάνουν ανάλογα συνέδρια».






Πέρα από την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, στο συνέδριο συζητήθηκε και το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παικτών.

Μέσα από μια καθηλωτική ομιλία, ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 και πρεσβευτής του προγράμματος της ΕΠΟ ποδόσφαιρο και ψυχική υγεία, Ντέμης Νικολαΐδης, ο Αθλητικός Διευθυντής Ακαδημίας ΠΑΕ ΑΕΚ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Ηλίας Κυριακίδης, με κεντρικό παρουσιαστή του πάνελ τον δημοσιογράφο, Στέφανο Αβραμίδη, συζητήθηκε η επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία των παικτών, καθώς επίσης αναλύθηκαν, επιστημονικά και βιωματικά τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει το άθλημα ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας στον κάθε αθλητή.

Ο Νικολαΐδης με δηλώσεις του τόνισε πως: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε στο EURO, όλα τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν τα πάντα και παρά τον τραυματισμό μου το χάρηκα στον υπέρτατο βαθμό.

Είναι ευαίσθητο και κρίσιμο κομμάτι της ψυχικής υγείας στους αθλητές τόσο εν ενεργεία όσο και μετά το τέλος της καριέρας του. Πλέον υπάρχουν ψυχολόγοι στις ομάδες και το κομμάτι αυτό δουλεύετε περισσότερο. Όλοι μας χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία για να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις αποτυχίες μας».






Με το πέρας των ομιλιών, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης χάρισαν μια φανέλα της Εθνικής Ομάδας στο μικρό φίλο του ποδοσφαίρου Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος έδωσε το παρών στην έναρξη του συνεδρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x