Γενικά

Περιορισμούς σε ατζέντηδες και δανεισμούς θέτει η FIFA

Μία σειρά μέτρων με σκοπό να περιορίσει τις προμήθειες που λαμβάνουν οι ατζέντηδες και τον αριθμό των δανεικών ανακοίνωσε η FIFA.

Τις προμήθειες που εισπράττουν οι ατζέντηδες από τις ομάδες και τον αριθμό των δανεικών θέλει να περιορίσει η FIFA, με τα μέτρα που ανακοίνωσε. Αναλυτικότερα οι ατζέντηδες θα μπορούν να λαμβάνουν προμήθεια 10% από την ομάδα που πουλάει.

Επίσης, θα μπορούν να λαμβάνουν μέχρι το 3% της αμοιβής του παίκτη και οι ομάδες που προσλαμβάνουν ατζέντηδες για να πουλήσουν κάποιον παίκτη, θα μπορούν να πληρώνουν μέχρι 3% της αμοιβής που λαμβάνει ο παίκτης από τη μεταγραφή.

H FIFA θέλει να αποτρέψει ατζέντηδες να εκπροσωπούν πολλαπλά μέρη σε μια μεταγραφή, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.

Ο περιορισμός των δανεισμών έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη συσσώρευση παικτών και να εξασφαλίσει ότι οι δανεισμοί έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη νέων παικτών και όχι εμπορικούς σκοπούς.

Για τους παίκτες ηλικίας 22 ετών και άνω, από την επόμενη σεζόν οι σύλλογοι θα περιοριστούν σε οκτώ δανεισμούς παικτών, με αυτόν τον αριθμό να μειώνεται σε έξι μέχρι το 2022-23. Θα μπορούν να υπάρξουν επίσης τρεις δανεισμοί μεταξύ δύο σωματείων.

Eπιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x