Copa America

Λύγισε την ψυχωμένη Παραγουάη στα πέναλτι το Περού

Αν και... ίδρωσε, το Περού προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America, καθώς επικράτησε 4-3 στα πέναλτι επί της Παραγουάης, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ενενηντάλεπτο (3-3).

Το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Copa America τσέκαρε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/7) το Περού, το οποίο -μετά από ένα συγκλονιστικό ενενηντάλεπτο (3-3)- επικράτησε 4-3 στα πέναλτι της μαχητικής Παραγουάης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο «Estadio Olimpico Pedro Ludovico» της Βραζιλίας αγωνίστηκαν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γκόμεζ. Ωστόσο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90', εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική ισορροπία που έφερε στο ματς η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο 85' ο Καρίγιο. Όμως, στη «ρώσικη ρουλέτα» οι Περουβιανοί στάθηκαν περισσότερο εύστοχοι, φτάνοντας στην πρόκριση. Με τον αντίπαλό τους στους «4» να προκύπτει από την αναμέτρηση Βραζιλία-Χιλή.

Το ματς:

Εκείνη που πήρε «κεφάλι» στο σκορ (0-1) στο ματς ήταν η Παραγουάη χάρη στην κοντινή προβολή του Γκόμεζ στο 11'. Εν συνεχεία, ανέλαβε δράση για το Περού ο Λαπαντούλα, ο οποίος γύρισε το παιχνίδι (2-1) με τα δύο τέρματά του στο 21' και το 40'. Μάλιστα, ήταν αυτός που «κέρδισε» τη δεύτερη κίτρινη του Γκαρσία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.







Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Παραγουάη ήταν αρκετά δραστήρια στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας κιόλας στην ισοφάριση (2-2) με τον Τζούνιορ Αλόνσο στο 54'. Ο Γιοτούν έδωσε εκ νέου προβάδισμα (3-2) στο Περού στο 79' με μακρινό σουτ που κόντραρε, για να έρθει όμως στο 85' ο, κατά τα άλλα πολύ καλός στην αναμέτρηση, Καρίγιο να προβεί σε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Οι Παραγουανοί δεν τα παράτησαν, φόρτσαραν και εντέλει μπόρεσαν να βρουν για τρίτη φορά δίχτυα στον αγώνα με τον Άβαλος στο 90'.







Με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 3-3, το παιχνίδι οδηγήθηκε απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου οι Μαρτίνες , Σαμούδιο και Εσπίνολα δεν σκόραραν από πλευράς Παραγουάης (Ορμένιο και Κουέβα οι αντίστοιχοι του Περού), με τους αντίπαλούς της να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x