Euro 2016

«Κίνητρό μας η παρουσία στο Euro»

Δεν θέλησε να σταθεί στους αγώνες για τα μπαράζ του Μουντιάλ που είχαν έρθει αντιμέτωπες Ελλάδα και Ρουμανία πριν από λίγο καιρό ο Βίτορ Πιτούρκα, ο οποίος εξήγησε τα κίνητρα της εθνικής του ομάδας.

Χωρίς να σταθεί στο τι έγινε πριν από λίγους μήνες στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας ο Βίτορ Πιτούρκα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ελλάδα στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός υποστήριξε ότι θα είναι διαφορετική η εικόνα της «γαλανόλευκης», λόγω της παρουσίας του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο και των άδειων εξέδρων στο φαληρικό γήπεδο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη ρουμανική ομοσπονδία, δεν θέλησε να πει το παραμικρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πιτούρκα στη συνέντευξη Τύπου

Για το επικείμενο παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ελλάδα

«Το πρώτο παιχνίδι του ομίλου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλος ο όμιλος έχει πάρα πολύ καλές ομάδες και μία από αυτές είναι η Ελλάδα. Για αυτό είναι σημαντικό το παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια των προκριματικών. Η στιγμή που γίνεται αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλή, επειδή προέρχεται από το Μουντιάλ και ίσως να είναι λίγο επιβαρυμένοι. Ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας και πολύ καλού επιπέδου. Το ίδιο πιστεύω και για τους δικούς μου διεθνείς, για αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι η Ρουμανία δεν έχει χάσει ποτέ στις 7 Σεπτεμβρίου στο παρελθόν (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες):

«Δεν πιστεύω σε τέτοιες συμπτώσεις. Ο καθρέφτης κάθε ομάδας είναι ο αγωνιστικός χώρος και εκεί θα δούμε τι μπορεί να συμβεί».

Για το αν οι Ρουμάνοι διεθνείς έχουν ένα επιπλέον κίνητρο

«Ναι, έχουν πάντα ένα κίνητρο και θα το κάνουν κόντρα και στην Ελλάδα. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία αρκετών από τους παίκτες μου να βρεθούν σε μία μεγάλη διοργάνωση και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο από μόνο του».

Για το αν επηρεάσει την Εθνική Ελλάδας η αλλαγή στον πάγκο με την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος και την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι

«Ο Σάντος είχε αρκετά καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Από την πλευρά του, ο Ρανιέρι είναι και εκείνος έμπειρος και έχει στη διάθεσή του τους ίδιους παίκτες. Το μόνο ερώτημα είναι αν έχουν συνηθίσει οι Έλληνες διεθνείς τη νοοτροπία του νέου προπονητή τους».

Για την απουσία των Ελλήνων οπαδών στο γήπεδο:

«Θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς η απουσία του κόσμο, επειδή οι φίλαθλοι σπρώχνουν την ομάδα στη νίκη. Είχα βρεθεί στο ίδιο γήπεδο, είναι ένα πλεονέκτημα για την κάθε ομάδα, αλλά εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο σε ένα επίπεδο, όπως συμβαίνει και με την Ελλάδα».

Για το αν υπάρχει κάποιος περισσότερος χρήσιμος Ρουμάνος παίκτης για εκείνον:

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι χρήσιμος για εμένα και όποιος επιλεχθεί θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν για όλους μας».

Για το αν στη Ρουμανία υπάρχει πίεση για να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας:

«Πάντα υπάρχει πίεση για την πρόκριση στην τελική φάση. Προσπαθούμε να κρατάμε τον έλεγχο. Θα υπάρξει πίεση, αλλά θα είναι καλή για εμάς».

Για το σχήμα της Ρουμανίας ανάλογα με τη διάταξη της Ελλάδας

«Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται με λιγότερους παίκτες από εκείνους που είχαν παίξει στα δύο ματς των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η απόδοσή μας να είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο».

Για τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο στη Ρουμανική Ομοσπονδία μετά από αυτό Έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια

«Έχω απαντήσει επί αυτού. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι για εκείνον, μπορείτε να μιλήσετε μαζί του. Αν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Είμαι εδώ για να μιλήσουμε για αυτό και μόνο»

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x