Μόνο γαλλική ομάδα δεν θυμίζει η Παρί Σεν Ζερμέν στον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος δεν θα παραξενευόταν αν κάποια στιγμή οι πρωταθλητές Γαλλίας ονομαζόντουσαν μέχρι και... Coca-Cola.

«Τη σημερινή εποχή αγοράζεις τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και κερδίζεις. Όλα βασίζονται στον πλούτο. Για παράδειγμα η Παρί Σεν Ζερμέν. Ο πρόεδρός της είναι από το Κατάρ, ο τεχνικός διευθυντής Βραζιλιάνος, ο προπονητής Γερμανός. Γιατί λέγεται Παρί Σεν Ζερμέν; Επειδή υπάρχουν 40.000 άνθρωποι, ένας μεγάλος πληθυσμός που αγαπάει τη λέσχη τους, εντάξει. Αλλά θα μπορούσε να ονομαστεί Coca-Cola ή κάτι παρόμοιο. Τα χρήματα σκοτώνουν τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου. Όταν είσαι πρόεδρος της UEFA, θέλεις να υπάρχει ανταγωνισμός και να έχουν όλοι την ευκαιρία να κερδίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά στο «France Info» ο πρώην πρόεδρος της UEFA.

Από τα… βέλη του Πλατινί δεν ξέφυγε ούτε ο αστέρας των πρωταθλητών Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, του οποίου δεν φαίνεται να είναι και μεγάλος φαν. «Όσο θα μεγαλώνει και θα "φθείρεται" το σώμα του, θα καταλάβει ότι δεν τελειώνουν όλα στην ταχύτητα», υποστήριξε ο 64χρονος «θρύλος» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube