Πορτογαλία

Η… πελάτισσα Μαρίτιμο «κήδεψε» την Πόρτο

Η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο του Champions League, ηττήθηκε με 3-2 από τη Μαρίτιμο στο Ντραγκάο.

Λένε πως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και αυτό συνέβη απόψε στο «Ντραγκάο» για την εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο του Champions League.

Η Πόρτο, που μετρούσε 38 νίκες και 2 ισοπαλίες στο γήπεδό της απέναντι στη Μαρίτιμο σε επίπεδο Α’ κατηγορίας, είδε την αντίπαλό της να παίρνει ένα μεγάλο διπλό με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και με αυτό τον τρόπο να γνωρίζει πολύ νωρίς την πρώτη ήττα της στη Liga NOS.

Η Μαρίτιμο «πάγωσε» το Ντραγκάο, καθώς προηγήθηκε στο 24’ με τον Πίνιο. Η Πόρτο πήρε την κατοχή της μπάλας και πίεσε πολύ την αντίπαλό της για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 42’ με τον Πέπε. Νέο σοκ στο 52’ για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς στο 52’ ο Πίνιο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 71’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά στην κοντινή προβολή του Ολιβέιρα, ο Σάντος έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Αρχικά, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, αλλά με τη βοήθεια του VAR ακύρωσε σωστά το γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι «δράκοι» έβγαιναν μπροστά κατά κύματα στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν και στο 88' έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τέλες, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι.

Και αντί για την ισοφάριση, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκαν τρίτο γκολ από τον Νανού, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-1. Κι όμως, αυτό δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Στο 99' ο Οτάβιο μείωσε σε 3-2, αλλά πλέον ήταν αργά για την Πόρτο, προκειμένου να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Η Πόρτο (4-3-3) αγωνίστηκε με τους: Ντιόγκο Κόστα – Μπεμπά (81’ Ζε Λουίς), Πέπε, Τέλες – Οτάβιο, Περέιρα, Ολιβέιρα (81’ Βιέιρα) – Κορόνα, Ντίας (54’ Ταρέμι), Μαρεγκά.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Παρασκευή 2/10
Μορεϊρένσε-Μποαβίστα 1-1
(65’ πεν. Αμπρέου - 9’ Γκόμες)

Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα 1-0
(83’ πεν. Αντρέ)

Σάββατο 3/10
Ζιλ Βιθέντε-Σάντα Κλάρα 0-0

Πόρτο-Μαρίτιμο 2-3
(42’ Πέπε, 90+9' Οτάβιο - 24’, 52’ Πίνιο, 90+4’ Νανού)

Τοντέλα-Μπράγκα (23:00)

Κυριακή 4/10
Νασιονάλ-Μπελενένσες (17:30)
Μπενφίκα-Φαρένσε (20:30)
Φαμαλικάο-Ρίο Άβε
Πορτιμονένσε-Σπόρτινγκ Λισ. (23:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x