Πορτογαλία

Ώρα για μάχη «δράκων» με «αετούς»

Το κλασσικό πορτογαλικό ντέρμπι μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα στο στάδιο «Ντραγκάο» τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Το στάδιο «Ντραγκάο» ανάβει τους προβολείς και υποδέχεται το μεγάλο πορτογαλικό «classico» μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα, την Παρασκευή το βράδυ (15/1, 23:00).

Οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της Primeira Liga με 31 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (35β.) και βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα.

Οι μεν «δράκοι» έχουν κερδίσει τους 15 από τους 16 τελευταίους αγώνες τους και μετράνε 7 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, οι δε «αετοί» τρέχουν αήττητο 6 αγωνιστικών με 5 νίκες στην πορτογαλική λίγκα.

Πιο νωρίς φέτος, οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά, τον Δεκέμβριο στον τελικό του Σούπερ Καπ, με την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να επικρατεί με 2-0.

Αμφότερα τα «στρατόπεδα» έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, με τους μεν γηπεδούχους να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Οτάβιο, που βρέθηκε θετικός, τους δε φιλοξενούμενους να έχουν ανακοινώσει τρία κρούσματα, δίχως να τα έχουν κατονομάσει.

Από την ελληνική παροικία της Μπενφίκα, βασικός πρόκειται να ξεκινήσει –ως συνήθως- ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης αναμένεται να είναι στον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x