Πορτογαλία

Μυθική Πόρτο, το φέρε τούμπα με τη Σπόρτινγκ και κατέκτησε τρίτο σερί Κύπελλο!

Με ανατροπή η τρομερή Πόρτο επικράτησε στην παράταση με 2-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Πορτογαλίας, βάζοντας φρένο στα όνειρα των «λιονταριών» για νταμπλ!

Έχει κάνει δική της... διοργάνωση το Κύπελλο Πορτογαλίας η τρομερή Πόρτο!

Οι «δράκοι» επικράτησαν στην παράταση με 2-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τελικό, που ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική χρονιά στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, με τα «λιοντάρια» να αδυνατούν να φτάσουν στο νταμπλ και την Πόρτο να κάνει δικό της το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο. Επεισοδιακό ματς με κόκκινη για τη Σπόρτινγκ από το πρώτο ημίωρο, ενώ στην παράταση αποβλήθηκε και ο Σέρζιο Κονσεϊσάο.



Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να ανοίγει το σκορ στο 20’ με τον Τζέρι Σεντ Τζουστ. Οι «δράκοι» απάντησαν άμεσα, αφού πέντε λεπτά αργότερα (25’) έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία με τον Εβανίλσον. Ο τελικός είχε… ροκ χαρακτήρα και στο 29’ ο σκόρερ Σεντ Τζουστ είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα ως τελευταίος παίκτης.



Στο 32’ ο Γκαλένο κέρδισε πέναλτι, όμως, μετά από εξέταση του VAR ο διαιτητής του ματς το πήρε πίσω και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Στο δεύτερος μέρος οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν επιθετικά, έδωσαν έμφαση στην προφύλαξη των μετόπισθεν και το ματς πήγε στην παράταση.

Η Πόρτο στο πρώτο μέρος της παράστασης είχε το πάνω χέρι και κέρδισε πέναλτι, με τον Ταρεμί να εκτελεί εύστοχα στο 100’ για την ανατροπή σκηνικού και το 2-1. Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο κράτησε το υπέρ της προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου σερί Κυπέλλου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x