Πορτογαλία

Θρίλερ στο πορτογαλικό ντέρμπι και χαμός στη λήξη!

Παρ' ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, η Πόρτο έβγαλε χαρακτήρα και με το 2-2 επί της Σπόρτινγκ «βροντοφώναξε» πως πάει για πρωτάθλημα σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια στο φινάλε.

Πολύ... σκληρή για να πεθάνει η Πόρτο! Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι γεμάτο συγκινήσεις, ένταση και νεύρα, οι «δράκοι» κατάφεραν να επιστρέψουν από... την κόλαση, και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, πήραν την ισοπαλία απέναντι στην Σπόρτινγκ (2-2) και πλέον φαντάζουν το Νο.1 φαβορί για τον τίτλο!

Το πορτογαλικό ντέρμπι ωστόσο σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια στο φινάλε, εκεί όπου οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, σε ένα σκηνικό που... αμαύρωσε το μεγάλο ματς. Μάλιστα, οι Πέπε και Μαρτσεζίν αντίκρισαν την απευθείας κόκκινη μετά τη λήξη!

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τέρμα του Παουλίνιο, «παγώνοντας» τους φίλους των γηπεδούχων στο «Ντραγκάο». Τα «λιοντάρια» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, και στο 34' πήραν... αέρα δύο τερμάτων χάρη στην κοντινή προβολή του Σάντος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Πόρτο «έκρυψε» την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, με τον Βιεϊρά να μειώνει 2-1 με όμορφο τελείωμα.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο αρχηγός της Σπόρτινγκ, Σεμπάστιαν Κόατες, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες στο ματς. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Πόρτο που πίεσε να για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο τελικώς το βρήκε στο 78ο λεπτό με τον Ταρέμι.

Στα τελευταία λεπτά, η ένταση και τα νεύρα... ξεχείλιζαν, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με το τελικό 2-2 να βρίσκει την Πόρτο (60β.) στην κορυφή, διατηρώντας το +6 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x