Πορτογαλία

Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Πορτογαλία από τη σεζόν 2028/29

Σε νέα εποχή με στόχο τη μείωση της ανισοκατανομής των εσόδων αναμένεται να μπουν από τη σεζόν 2028/29 οι δύο πρώτες κατηγορίες ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Σημαντική μέρα ήταν για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο η Πέμπτη (25/2). Καθώς το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα, βάσει του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα τελούν υπό κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2028/2029.

Έτσι, καθίσταται αδύνατο στα κλαμπ των κατηγοριών αυτών η εξατομικευμένη εμπορική χρήση από τη προαναφερθείσα σεζόν και έπειτα. Με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού πρωταθλήματος να καλούνται να παρουσιάσουν μία συγκεντρωτική σχετική πρόταση μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/26.

Το εν λόγω διάταγμα στοχεύει στην πιο δίκαια κατανομή των εσόδων μεταξύ των ομάδων αλλά και την αύξηση του συνολικού ποσού που αυτά θα μοιράζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει εγγράφου που εκδόθηκε η διαφορά των ποσών που δέχονται οι κορυφαίες ομάδες σε σχέση με τις μικρότερες είναι περίπου 15πλάσια. Με τον αντίστοιχο αριθμό να κυμαίνεται στο τρία στις Ισπανία και Ιταλία, στο 2,5 στη Γερμανία και στο 1,3 στην Αγγλία.

Τέλος, ορίζεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού θα πρέπει να εγκρίνει το καθορισμένο κεντρικό μοντέλο μάρκετινγκ.

Διαβάστε ακόμα:


Οργή από τους οπαδούς της Μπενφίκα: «Θέλεις στήριξη; Τι πήρατε με τον ΠΑΟΚ;»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x