Ελλάδα

Πούλιος στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν γίνεται το 2017 οι παίκτες να αγωνίζονται ανασφάλιστοι»

Τους λόγους για τους οποίους ζητά ο ΠΣΑΠ να μην οριστούν αγώνες στη Football League εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Πούλιος, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική κατάληξη.

Τους λόγους για τους οποίους ο ΠΣΑΠ ζήτησε να μην οριστούν αγώνες για την αγωνιστική της Football League εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Πούλιος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Μάνο Σπανόπουλο.

Ο παλαίμαχος άσος περιέγραψε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σχετικά με το ομαδικό ασφαλιστήριο των παικτών, αφού δεν έχουν τηρηθεί οι δόσεις προς την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, γεγονός που έχουν αφήσει επί της ουσίας ανασφάλιστους τους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς για το πρόβλημα που έχει προκληθεί, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει λύση και σε αυτό το ζήτημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αίτημα του ΠΣΑΤ να μην οριστεί αγωνιστική στη Football League: «Έχει προκληθεί πρόβλημα με την πληρωμή των ασφαλίστρων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν πληρώνει η Λίγκα. Εμείς δεν έχουμε κάποια δουλειά. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, ο παίκτης είναι ασφαλισμένος μόνο συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ και κολλούνται συντάξιμα ένσημα. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει τη δυνατότητα ο παίκτης να ασφαλιστεί σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για να αποφύγει να ασφαλιστεί το ΕΦΚΑ. Λόγω της ιδιαιτερότητας, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους παίκτες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ για τους όρους της ασφάλισης. Τα 2/3 πληρώνονται από τους εργοδότες όπως σε όλους τους εργαζόμενους και το 1/3 παρακρατείται από το μισθό του ποδοσφαιριστή και αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία», είπε ο Κώστας Πούλιος και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρουμε σε ποιες ομάδες έχει παρακρατηθεί το 1/3 από πλευράς ποδοσφαιριστών. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχουν τηρηθεί οι δόσεις των ασφαλίστρων. Έχουμε μόνο υποσχέσεις από μήνα σε μήνα και φτάσαμε σε σημείο οι παίκτες αυτή τη στιγμή να μην καλύπτονται από το ομαδικό ασφαλιστήριο. Αυτή τη στιγμή έχει καταγγελθεί η σύμβαση. Έχουν πάρει κάποια χρήματα τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν έχουν τηρηθεί επακριβώς οι υποσχέσεις προς την ασφαλιστική εταιρεία. Εμείς έχουμε ενημερώσει όλους του αρμόδιους φορείς, αφού δεν γίνεται το 2017 να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές ανασφάλιστοι».

Για το αν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα, είπε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που ξέρω θα γίνει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Πίστη να πάρει τα λεφτά της με μορφή εκχώρησης, από την ΕΡΤ ή από τους άλλους χορηγούς. Θεωρώ ότι θα το δεχθεί η εταιρεία. Δεν υπάρχουν περιθώρια αυτή την εποχή να μην δεχόμαστε κάποιες διευκολύνσεις, αφού και εκείνοι θέλουν τα λεφτά τους. Θεωρώ ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος».

Κλείνοντας, ο Κώστας Πούλιος ανέφερε: «Στην Ελλάδα γίνεται ένας διαχωρισμός με ποδοσφαιριστές της Super League με αυτούς της Football League. Για μας ο ποδοσφαιριστής είναι ένα και έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις με προπονήσεις. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τη Football League για να έχουμε μια πιο γερή βάση στη Super League. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το δικό μας σπίτι. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κοιτάμε μόνο την πάρτι μας, αλλά δεν είναι έτσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x