Η πρώτη ημέρα του Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Φλαμένγκο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: η διοίκηση παραδίδει τα «κλειδιά» του προπονητικού κέντρου στον νέο τεχνικό, όπως είχε συμβεί και στην εποχή του Ζόρζε Ζεσούς.
Όπως σημειώνει σήμερα η globo, ο πρόεδρος Μπαπ και ο τεχνικός διευθυντής Ζοζέ Μπότο ενημέρωσαν τον Πορτογάλο προπονητή ότι η διαχείριση των αποδυτηρίων περνά αποκλειστικά στα χέρια του. Η ευθύνη για την καθημερινότητα της ομάδας, εντός και εκτός γηπέδου, βαραίνει πλέον τον ίδιο, χωρίς παρέμβαση από τη διοίκηση.
O novo comandante do Mengao, Leonardo Jardim, assinou e recebeu o Manto Sagrado do Diretor de Futebol, Jose Boto! ??????#BemVindo pic.twitter.com/8D1Jrju2iW
— Flamengo (@Flamengo) March 4, 2026
Το προφίλ του Ζαρντίμ επιλέχθηκε ακριβώς για τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία που επιβάλλει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στις πρώτες του ώρες στο κλαμπ, παρουσιάστηκε στο προπονητικό κέντρο, γνώρισε το επιτελείο και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές πριν από την πρώτη προπόνηση, με φόντο τον τελικό απέναντι στη Φλουμινένσε.
Straight to business. pic.twitter.com/Ii1Hn7OiuN
— FL4MEN9O (@Flamengo_en) March 5, 2026
Χαρακτηριστικό της νέας εποχής ήταν ότι ο Μπότο απλώς παρουσίασε τον Ζαρντίμ στους παίκτες και αποχώρησε, ενώ ο πρόεδρος δεν απευθύνθηκε καν στο σύνολο. Η επιλογή αυτή ερμηνεύεται ως στρατηγική αποστασιοποίησης της διοίκησης από την καθημερινότητα της ομάδας.
Η πιο «κλειστή» σχέση που είχε αναπτυχθεί πέρσι μεταξύ διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας θεωρήθηκε πως δημιούργησε υπερβολική οικειότητα με το ρόστερ. Πλέον, η Φλαμένγκο επιλέγει πιο ξεκάθαρες γραμμές ρόλων.
Fotografias do primeiro treinamento de Leonardo Jardim no Ninho do Urubu! ?? #Treino pic.twitter.com/voUb89IuYU
— Flamengo (@Flamengo) March 4, 2026
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






