Γενικά

Νέος πρόεδρος της FIFA o Τζιάνι Ινφαντίνο!

Έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από δύο γύρους ψηφοφορίας, ο Τζιάνι Ινφαντίνο εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της FIFA και διαδέχεται τον Σεπ Μπλάτερ!

Μετά από έναν χρόνο, όπου την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ταλάνισε η υπόθεση διαφθοράς και η τιμωρία (πρωτόδικα) του επί 18 χρόνια προέδρου της, Σεπ Μπλάτερ, με οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, η FIFA έχει νέο ισχυρό άνδρα!

Ο ιταλικής καταγωγής Ελβετός και πρώην γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είναι από το απόγευμα της Παρασκευής (26/2) ο νέος πρόεδρός της (μέχρι το 2019), έπειτα από μία πολύωρη και δραματική διαδικασία, που κρίθηκε στους δύο γύρους στη Ζυρίχη.

Ο Ινφαντίνο πήρε 115 ψήφους με την απόλυτη πλειοψηφία των 207 ψηφισάντων, στη δεύτερη θέση έμεινε ο σεΐχης Σαλμάν του Μπαχρέιν με 88 ψήφους, ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί ήρθε τρίτος με τέσσερις και ο Γάλλος Σαμπάνιε τελευταίος χωρίς ψήφο.

Στον πρώτο γύρο, ο κ. Ινφαντίνο έλαβε 88 ψήφους, 85 ο Σαλμάν, 27 ο Αλί και επτά ο Ζερόμ Σαμπάνιε, ενώ από την «κούρσα» της διαδοχής αποχώρησε ο Νοτιοαφρικανός Τόκιο Σεξγουέιλ.

Αναλυτικά, η δήλωση του Τζιάνι Ινφαντίνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών...

«Αποδέχομαι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Σας ευχαριστώ όλους.

Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αυτή την στιγμή. Σας είπα ότι έκανα ένα ταξίδι, ένα μεγάλο θαυμάσιο ταξίδι, ένα ταξίδι στο οποίο γνώρισα αρκετούς φανταστικούς ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο κάθε ημέρα. Άνθρωποι που αξίζουν μια FIFA η οποία είναι άξια σεβασμού από όλους.

Εμείς θα αποκαταστήσουμε την εικόνα της FIFA, και όλοι θα χειροκροτήσουν εμάς, και θα χειροκροτήσουν εσάς. Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την FIFA και γι’ αυτά που θα κάνουμε.

Θέλω να γίνω ο πρόεδρος όλων εσάς, και των 209 ομοσπονδιών. Ταξίδεψα σε όλη την υφήλιο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Θέλω να δουλέψω μαζί με όλους εσάς, με στόχο να αποκαταστήσω και να αναγεννήσω τη FIFA, μπορούμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο στην κεντρική σκηνή.

Έφτασε η στιγμή κύριες και κύριοι να επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο και η FIFA έχουν περάσει αρκετές λυπηρές στιγμές, αλλά αυτές έχουν περάσει. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε, να σεβαστούμε ότι όλος ο κόσμος οφείλει πολλά στο ποδόσφαιρο. Θα κερδίσουμε τα πάντα πίσω, δουλεύοντας με μεγάλη αφοσίωση σε αυτό το πανέμορφο άθλημα, που είναι το ποδόσφαιρο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x