Οι πορτογαλικές ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις ενόψει της επανεκκίνησης του εγχώριου πρωταθλήματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για το τέλος Μαΐου.

Ένας εκ των υπέρμαχων της επιστροφής στη δράση ήταν ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φρεντερίκο Βαράντας. Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε σε Μέσο της χώρας του.

«Αν δεν μπορεί να επανεκκινήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τότε ποια επιχείρηση στην Πορτογαλία μπορεί; Αυτό αναρωτιέμαι. Δεν υπάρχουν άλλοι κλάδοι στους οποίους οι εργαζόμενοι να έχουν τόσα λίγα ρίσκα και τόσο καλή προστασία. Ούτε καν οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν κάνουν τόσες εξετάσεις όσες κάνουν οι ποδοσφαιριστές! Ο ιός υπάρχει και θα υπάρχει. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν, περιμένοντας για κάποιο κρεβάτι στο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση πέτυχε 100% στα μέτρα που πήρε. Τώρα τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να κρατήσουμε κλεισμένους τους ανθρώπους; Να παραμείνει κλειστή η χώρα; Πρέπει σταδιακά να ξεκινήσουμε κάποιες δραστηριότητες», είπε αρχικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις στιγμές που βίωσε σε ένα νοσοκομείο, καθώς ήταν στην πρώτη γραμμή λόγω επαγγέλματος (σ.σ. γιατρός): «Κάποιοι ασθενείς με αναγνώρισαν και ήθελαν να βγάλουμε selfie από απόσταση. Επίσης, όταν έφτασα στο νοσοκομείο, υπήρχε σε έναν θάλαμο το σήμα της Μπενφίκα. Μετά από λίγη ώρα εξαφανίστηκε».