Μουντιάλ 2022

Έκανε την… επανάστασή της η Εθνική!

Μια ψυχωμένη Ελλάδα πήρε βαθμό στη Γρανάδα με την Ισπανία (1-1) ανήμερα της εθνικής εορτής, ξεκινώντας ονειρεμένα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η Εθνική Ελλάδας πήρε βαθμό στη Γρανάδα με την Ισπανία (1-1), ξεκινώντας με ονειρεμένο τρόπο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και άφησε ελπίδες ότι αυτή ομάδα μπορεί να βρεθεί στο Κατάρ το 2022!

Ανήμερα της εθνικής εορτής για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η ομάδα του Φαν'τ Σχιπέκανε τη… δική της επανάσταση, καταθέτοντας και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο, για να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, με τρομερή πειθαρχία και προσήλωση στην άμυνα. Όπως παλιά…

Το «χρυσό» γκολ της Ελλάδας πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μπακασέτας στο 56', ισοφαρίζοντας εκείνο του Μοράτα από το πρώτο ημίχρονο (33').



Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου

Σουηδία-Γεωργία 1-0
Ισπανία-Ελλάδα 1-1

Η βαθμολογία

1. Σουηδία 3
2. Ισπανία 1
3. Ελλάδα 1
4. Γεωργία 0
5. Κόσοβο 0

2η Αγωνιστική (28/03)

Γεωργία-Ισπανία (19:00)
Κόσοβο-Σουηδία (21:45)

Στο μυαλό του κόουτς: Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε να παρατάξει τη «γαλανόλευκη» στη Γρανάδα με 4-3-3 και χωρίς κλασικό φορ, με τον Γιακουμάκη να μένει εντέλει εκτός και τον Μπακασέτα να επιλέγεται ως ψευτοεννιάρι στην κορυφή της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, με τετράδα στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- τους Μπακάκη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Τζαβέλλα και Τσιμίκα.

Στην τριάδα των χαφ έπαιξαν οι Ζέκα, Μπουχαλάκης και Μάνταλος, ενώ ο Λημνιός και ο Μασούρας ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης, πλαισιώνοντας τον Τάσο Μπακασέτα.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς το περιμέναμε -και το περίμενε, μάλλον, και ο Φαν'τ Σχιπ. Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, βγάζοντας φάση μόλις στο 2ο λεπτό, με την Εθνική μας να μην έχει προλάβει καν να ακουμπήσει μπάλα!

Πίεζαν ψηλά, «χτίζοντας» κατοχή, που έφτασε κοντά στο 80% και έψαχναν ένα γρήγορο γκολ. Οι διεθνείς μας, ωστόσο, έπαιζαν πειθαρχημένα, έστω και στο 1/4 του γηπέδου, με προσήλωση στην άμυνα, με το πρώτο ημίωρο να περνάει μάλλον «εύκολα». Άλλωστε, με εξαίρεση την ευκαιρία του 14', όταν τα δύο σουτ του Κόκε σταμάτησαν πάνω σε παίκτες μας (το πρώτο σε Τσιμίκα, το δεύτερο το βγάζει με εξαιρετικό τάκλιν ο Τζαβέλλας), η «φούρια ρόχα» δεν μπορούσε να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Για να φτάσουμε στο 32'…

Η Εθνική μας αναστέναξε από ανακούφιση, βλέποντας τον «κεραυνό» του Όλμο έξω από την περιοχή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Κόκε έκανε μια τέλεια μπαλιά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε σωστά, και ο Μοράτα, στην πλάτη του Μπακάκη, με ένα άψογο κοντρόλ και πλασέ μεγάλου επιθετικού, άνοιξε το σκορ από κοντά (33').



Το καλό για την Ελλάδα -αν και θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ- είναι πως κατάφερε στη συνέχεια να μη «φάει» άλλη φάση, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα παραμένοντας «μέσα» στο παιχνίδι.

Με τον Τζόλη να περνάει στη θέση του Λημνιού (και τον Σιώπη σε εκείνη του Μάνταλου), η Εθνική βγήκε για το δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη ζωηράδα, διάθεση και πίστη ότι μπορεί να την κάνει τη «ζημιά». Άλλωστε, η Ισπανία έδειξε πως είναι μια ασύνδετη -ακόμη- ομάδα, που χρειάζεται δουλειά, προκειμένου να γίνει και πάλι φόβητρο.

Χωρίς, λοιπόν, να προλάβει να «βγάλει» φάση, η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι! Στο 55', ο Ινίγο Μαρτίνεθ -που είχε αντικαταστήσει τον Σέρχιο Ράμος στην ανάπαυλα- έπεσε πολύ άτσαλα και δυνατά πάνω στον Μασούρα, για να διώξει μια μπάλα, αλλά τον χτύπησε στο γόνατο και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα -μάλλον χαρίζοντάς του και την κόκκινη.

Ο Μπακασέτας, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν τα χάνει αυτά, όπως έχει αποδείξει στην Τουρκία και η Εθνική μας ισοφάρισε σε 1-1, με τους παίκτες του Φαν'τ Σχιπ να γίνονται ένα κουβάρι στη Γρανάδα!



Από εκεί και πέρα, η Ισπανία, όπως ήταν φυσιολογικό, προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα, μια ψυχωμένη Ελλάδα, όμως, βγαλμένη από τα… παλιά, δεν την άφηναν να πάρει ανάσα! Οι διεθνείς έπεφταν με λύσσα στις φάσεις, είχαν τρομερή πειθαρχία και προσήλωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα, μάλιστα, να απειληθούν μόνο μία φορά από το γκολ του Μπασέτα και μετά, στη φάση του 75', όταν η μπάλα πέρασε με κάποιον τρόπο κάτω από το πόδι του Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σκοράρει.

Τίποτα, λοιπόν, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ελλάδα πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα -αρκεί, βέβαια, να το «εξαργυρώσει» την ερχόμενη Τετάρτη με τη Γεωργία, στο γήπεδο της Τούμπας.

MVP: Πραγματικά δεν υστέρησε κανένας. Ο Ζέκα, όμως, έχει κάνει τεράστιο παιχνίδι. Τεράστιο.

Η σφυρίχτρα: Καλή η διαιτησία του Ιταλού, σωστό το πέναλτι. Ίσως ήταν για κόκκινη το μαρκάρισμα του Ινίγο Μαρτίνεθ στον Μασούρα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46' Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64' Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72' Τιάγκο), Φ. Τόρες (72' Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65' Χιλ).

Στον πάγκο έμειναν: Ντε Χέα, Σάντσεθ, Πέδρο Πόρο, Γιορέντε, Μπουσκέτς, Τιάγκο, Ρουίθ, Άλμπα, Πέδρο

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80' λ. τρ. Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46' Τζόλης), Μασούρας (65' Φορτούνης), Λημνιός (46' Σιώπης), Μπακασέτας (78' Γιακουμάκης)

Στον πάγκο έμειναν: Καπίνο, Διούδης, Μαυρίας, Ανδρούτσος, Παυλίδης, Σβάρνας, Μαυροπάνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία), Τζιόρτζιο Περέτι (Ιταλία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Φάμπιο Μαρέσκα (Ιταλία)

Τα highlights του αγώνα



Το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x