Μουντιάλ 2022

Καντονά: «Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι από το Παγκόσμιο Κύπελλο της ανθρώπινης φρίκης»

Την αντίθεσή του με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, εξέφρασε για μία ακόμα φορά ο Ερίκ Καντονά.

Επιστολή μέσω της οποίας τονίζει πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει ούτε ένα παιχνίδι του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημοσιοποίησε ο Ερίκ Καντονά.

Ο θρυλικός Γάλλος επιθετικός έχει επιλέξει να... μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ, εκφράζοντας ανοιχτά την άποψη πως μοναδικός του στόχος είναι το κέρδος, ενώ για την διασκέδαση δύο μηνών, χάσανε τη ζωή τους άνθρωποι και καταστρέφεται το περιβάλλον.

«Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι αυτού του Μουντιάλ. Το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα! Χωρίς θέρμη, χωρίς γεύση», αναφέρει αρχικά η επιστολή του Καντονά και συνεχίζει:

«Είναι μια οικολογική καταστροφή, με όλα αυτά τα κλιματιζόμενα γήπεδα... τι τρέλα, τι βλακεία. Αλλά πάνω απ' όλα, πάνω απ' όλα, μια ανθρώπινη φρίκη... πόσες χιλιάδες θάνατοι, για να χτιστούν αυτά τα γήπεδα και να διασκεδάσει το πλήθος για δύο μήνες... και κανείς δεν νοιάζεται... Μια καρικατούρα του τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρωμιά!».

«Το μόνο νόημα αυτής της εκδήλωσης, το ξέρουμε όλοι, είναι το κέρδος. Ξέρω ότι δεν τους νοιάζει και ότι εγώ δεν θα αλλάξω το πρόσωπο του κόσμου. Το να λέμε ότι δεν παίζουμε, να λέμε ότι δεν θα το μεταδώσουμε τηλεοπτικά, ότι δεν το διαφημίζουμε κλπ... Είναι αρκετά εφικτό. Μερικές φορές στη ζωή, πρέπει να πάρεις αποφάσεις, ακόμα κι αν μας κοστίσει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα γεγονός που λάτρεψα από μικρός, που περίμενα και παρακολουθήσω με πάθος».

«Είτε η Γαλλία κερδίσει, είτε χάσει, τίποτα δεν έχει σημασία! Στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο! Αντίθετα, θα ξαναδώ όλα τα επεισόδια του Colombo, έχω πολύ καιρό που τα έχω δει».

«Και βγάλτε λεφτά για όσους κλείνουν τα μάτια τους και κρύβονται πίσω από το μικρό τους δάχτυλο λέγοντας 'δεν είναι δική μας ευθύνη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...' κράτη, ομοσπονδίες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, διαφημιστές κ.λπ. Αν μπορείτε να το κάνετε, απλώς πάρε μια απλή απόφαση»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x