Μουντιάλ 2022

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πως μπορούν οι φίλαθλοι να ταξιδέψουν στο Κατάρ

Το Κατάρ με τις υποδομές που διαθέτει διασφαλίζει πως οι 1,5 εκατ. φίλαθλοι που θα βρεθούν εκεί θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα, από και προς τα γήπεδα με απόλυτη ασφάλεια.

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκινά σε λίγες εβδομάδες και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις σε όσους βρεθούν στο Κατάρ και μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά κάποιο ή κάποια από τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς όμως θα μετακινηθούν οι άνθρωποι που θα βρεθούν εκεί;

Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο όλων: Κάθε τουρίστας που θέλει να εισέλθει στο Κατάρ μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου, πρέπει να υποβάλει μια αίτηση για την ειδική κάρτα Hayya. Η συγκεκριμένη κάρτα δημιουργήθηκε εξολοκλήρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα χρησιμεύει ως βίζα για τους φιλάθλους που θα θέλουν να μπουν στα γήπεδα. Η αίτηση μπορεί να γίνει αποδεκτή με:
• Έγκυρο διαβατήριο
• Εισιτήριο αγώνα
• Κράτηση διαμονής ή φιλοξενία από φίλο ή οικογένεια

Όταν θα υπάρξει η ολοκλήρωση των παραπάνω κριτηρίων, η αίτηση γίνεται αποδεκτή και παρέχεται εντελώς δωρεάν η «θαυματουργή» κάρτα η οποία δίνει και δωρεάν χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών για τις μετακινήσεις στη Ντόχα και τις γύρω περιοχές.

Μετακινήσεις με μετρό
Το 2019, το Κατάρ άρχισε να λειτουργεί το σύγχρονο μετρό, το οποίο χρειάστηκε πάνω από έξι χρόνια για να κατασκευαστεί. Το μετρό καλύπτει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τρεις γραμμές και 37 σταθμούς έτοιμους να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας. Πέντε σταθμοί έχουν άμεση πρόσβαση στα οκτώ γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες του τουρνουά. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι είναι λίγο πιο μακριά, θα υπάρχουν λεωφορεία για να βοηθήσουν στην περεταίρω μετακίνηση.

Λεωφορεία κλειστής διαδρομής
Ξεκινώντας πολύ νωρίτερα από τη σέντρα, η διέλευση των λεωφορείων θα είναι πιο συχνή, για να εξυπηρετεί των μεγάλο όγκο ανθρώπων που θα φτάνουν στα γήπεδα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως υπάρχουν λεωφορεία για όλους τους προορισμούς. Επίσης, τα λεωφορεία θα είναι διαθέσιμα για έως και 90 λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού για να μεταφέρουν τους φιλάθλους πίσω στο κέντρο της πόλης.

Διεξαγωγή πολλών παιχνιδιών σε μια ημέρα
Όλα τα γήπεδα είναι κοντά το ένα στο άλλο και σε ακτίνα 20 μιλίων από το κέντρο της Ντόχα, καθιστώντας αυτό το τουρνουά μοναδικό. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ όλων των σταδίων είναι μόλις 35 μίλια. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η πιθανότητα να πάτε σε περισσότερα από ένα παιχνίδια την ίδια ημέρα είναι κάτι παραπάνω από εφικτή για τους πιο παθιασμένους φιλάθλους.

Έτσι, είτε θα ταξιδέψετε στη Ντόχα για ένα μόνο παιχνίδι είτε για περισσότερα, οι επιλογές για να μετακινηθείτε στο Κατάρ θα «ξεκλειδώσουν» τη μοναδική ευκαιρία να δείτε περισσότερα από ένα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου την ημέρα, γεγονός που κάνει αυτό το τουρνουά απίστευτα ξεχωριστό.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x