Μουντιάλ 2022

Σόκαρε την Πορτογαλία και πάει Κατάρ η Σερβία!

Με τον μαγικό Τάντιτς να έχει γκολ και ασίστ, η Σερβία με γκολ του Μίτροβιτς στο 90’ επικράτησε 2-1 μέσα στην Πορτογαλία, πήρε το εισιτήριο για Κατάρ και άφησε τους Ίβηρες στα playoffs.

Μυθική Σερβία μέσα στην Πορτογαλία! Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ήθελε μόνο νίκη στη Λισαβόνα και αυτή πήρε στο «Ντα Λουζ», επικρατώντας 2-1 παίρνοντας πρωτιά, εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και στέλνοντας τους Ίβηρες στην ψυχοφθόρο διαδικασία των playoffs.

Δράστης για την ιστορική επικράτηση των Σέρβων ήταν ο Μίτροβιτς που με εκπληκτική κεφαλιά στο 90’ νίκησε τον αρνητικό πρωταγωνιστή, Ρουί Πατρίσιο που έχει ευθύνη και στα δύο γκολ, ενώ ο Ντούσαν Τάντιτς ήταν μαγικός, καθώς εκτός από το γκολ της ισοφάρισης (33’), είχε και την ασίστ για το γκολ της νίκης.

Το κάζο για τους γηπεδούχους ήταν ακόμα μεγαλύτερο, καθώς το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αφού μόλις στο 2’ ο Μπερνάρντο Σίλβα έκλεψε την μπάλα (χωρίς φάουλ σύμφωνα με τον Ορσάτο) από τον Γκούντελι και ο Ρενάτο Σάντσες δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Σερβία ανέλαβε τα ηνία, είχε δοκάρι στο 11’ με τον Βλάχοβιτς, αλλά στο 33’ η μπάλα της έκανε τη χάρη, καθώς ο Τάντιτς σούταρε έξω από την περιοχή και ουσιαστικά ο Πατρίσιο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Το τελικό σκορ γράφτηκε στο 90’ με την εκπληκτική σέντρα του Τάντιτς να βρίσκει τον εντελώς αμαρκάριστο Μίτροβιτς, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Πατρίσιο.







Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Λουξεμβούργο-Ιρλανδία 0-3
(67’ Ντάφι, 75’ Ογκμπένε, 88’ Ρόμπινσον)

Πορτογαλία-Σερβία 1-2
(2’ Ρενάτο Σάντσες – 33’ Τάντιτς, 90’ Μίτροβιτς)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1.Σερβία 20 (18-9)
2.Πορτογαλία 18 (17-6)
3.Ιρλανδία 9 (11-8)
4.Λουξεμβούργο 9 (8-18)
5.Αζερμπαϊτζάν 1 (5-18)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x