Μουντιάλ 2022

Η Σουηδία ψάχνει ενάντια στην Ισπανία κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα...

Ακούγεται απλό, όμως η Σουηδία έχει μπροστά της την ανάγκη για κάτι παραπάνω από μία εκτός έδρας νίκη.

Από την στιγμή που η Σουηδία την πάτησε στη Γεωργία και η Ισπανία πέρασε από το ΟΑΚΑ, ήταν σαφές πως τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Σκανδιναβούς.

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον υποχώρησε στη 2η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου και κινδυνεύει να πάει στα μπαράζ, με τους Ίβηρες να χρειάζονται έστω έναν βαθμό στην αποψινή, εντός έδρας αναμέτρηση με την παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Κατάρ.

Μόνο με νίκη της Σουηδίας θα ανατραπούν τα δεδομένα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν για οδηγό το υπέρ τους 2-1 στον πρώτο γύρο.

Μόνο που για να συμβεί κάτι αντίστοιχο απόψε, θα χρειαστεί να γραφτεί ιστορία. Η Ισπανία, βλέπετε, δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ σε εντός έδρας αγώνα για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Από τον Μάρτιο του 1934, όταν και είχε δώσει τον πρώτη της αγώνα για προκριματικά στον θεσμό η «ρόχα», έχει καταγράψει 49 νίκες και εννέα ισοπαλίες, με την Ελλάδα να είναι μία από τις ομάδες που έχoυν καταφέρει να φύγουν δίχως ήττα από την ιβηρική χερσόνησο (στο 1-1 του Μαρτίου).

Παρόμοιο ρεκόρ με τους Ισπανούς μοιράζεται και η Ιταλία, που μετρά 48 νίκες και έντεκα ισοπαλίες, ενώ στην Βραζιλία κάτι αντίστοιχο έχει καταφέρει, σε αρκετά διαφορετικά φορμάτ προκριματικών, η Βραζιλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x