Γενικά

Πάει να σπάσει ρεκόρ του Βάγκνερ Λοβ ο Πρόμες

Ο Κουίνσι Πρόμες την Κυριακή (31/7) έφτασε τα 71 γκολ με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας στο πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στα να να ξεπεράσει τους Βάγκνερ Λοβ (85) και Σερντάρ Αζμούν (85).

Από τον Μάρτιο του 2022 και μετά, οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει από τις ομάδες της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, είναι αρκετοί.

Ο Κουίνσι Πρόμες είναι ένας από του λίγους ξένους ποδοσφαιριστές, που πήραν την απόφαση να παραμείνουν στο πρωτάθλημα της χώρας για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ μετά από το παιχνίδι της Κυριακής (31/7) κόντρα στην Όρεμπουργκ, είναι κοντά στο να γίνει ο κορυφαίος ξένος σκόρερ της Λίγκας.

Συγκεκριμένα, με τα δύο γκολ που πέτυχε στην νίκη των «ερυθρόλευκων» με 4-1, έφτασε τα 71 συνολικά στο πρωτάθλημα της Ρωσίας και ανέβηκε στην 3η θέση του πίνακα των ξένων σκόρερ, πίσω από τους Βάγκνερ Λοβ και Σερντάρ Αζμούν που έχουν πετύχει 85.



Ο Ολλανδός εξτρέμ βρίσκεται στη δεύτερη θητεία του με την ρωσική ομάδα, καθώς η Σπαρτάκ Μόσχας τον είχε κάνει δικό της, την τετραετία 2014-2018 από την Τβέντε. Την πρώτη σεζόν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, πέτυχε 13 γκολ και 5 ασίστ, μετρώντας 28 συμμετοχές.


Η καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα συνεχίστηκε και τις επόμενες σεζόν του με την Σπαρτάκ, καθώς από το 2015 μέχρι και το 2018, κατάφερε να πετύχει 45 γκολ σε 82 συμμετοχές σε παιχνίδια της Russian Premier League.

Τον Αύγουστο του 2018, η Σεβίλλη τον κάνει δικό της έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά παίρνει τη μεταγραφή για τον Άγιαξ και επιστρέφει το 2021 στην Ρωσία, για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας.


Πρόμες: Το πολυβόλο της Σπαρτάκ συνεχίζει να σκοράρει

Εκεί ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά, χωρίς να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς μένει στην σκιά των Τζόρνταν Λάρσον και Εζικιέλ Πόνσε. Ωστόσο, σε 11 παιχνίδια που πήρε χρόνο συμμετοχής κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, ενώ στη δεύτερη χρονιά μετά την επιστροφή του στη Σπαρτάκ Μόσχας, πετυχαίνει έξι γκολ και μοιράζει 2 ασίστ, καταγράφοντας 22 συμμετοχές.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας, αφού στο επιθετικό κομμάτι έχει καταφέρει να δώσει αρκετές λύσεις σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μετράει τρία γκολ και δύο ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x